Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flevo Berry

"Nieuwe aardbeiras Magnus is een verbetering in het late seizoen"

Flevo Berry uit Ens lanceert Magnus, een nieuw aardbeienras die volgens het bedrijf een structurele verbetering is in het late seizoen. Het nieuwe ras is een sterk groeiende plant met een late productie en goed smakende stevige vruchten die haar felle rode kleur behouden, zo laat Flevo Berry weten.

Hetzelfde maar toch anders
Het doel van het teeltprogramma is volgens het bedrijf om verschillende variëteiten te ontwikkelen met vergelijkbare uiterlijk, maar verschillend in het seizoen. Een belangrijk uitgangspunt bij het telen is smaak, laat Flevo Berry weten.

Met Magnus komt een nieuw ras in het seizoen van de Malwina beschikbaar voor telers. De opbrengst is hoger dan bij de Malwina en de vrucht behoudt zijn felle rode kleur. Het is een sterke plant die flink de ruimte nodig heeft (drie planten per strekkende meter) en is tolerant voor de meeste wortel- en bladziekten, meldt het bedrijf.

Interesse
Telers die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met een van de Flevo Berry Concept Partners: Goossens Flevoplant, Vd Avoird Trayplant, Kraege Beerenpflanzen, Van den Elzen, Brothers Henselmans of SA Angier International.

Voor meer informatie:
Flevo Berry 
Enserweg 23
8307PK Ens (Nederland)
Publicatiedatum: