Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Lage prijzen van vorig jaar beïnvloeden perenseizoen

Van juli tot september werden de peren van de Chinese regio Hebei geoogst, in opslag geplaatst en direct op de markt gezet. In oktober werd begonnen met het leveren van deze peren vanuit koelopslag. "Het hoogseizoen loopt doorgaans van juli tot november. De periode waarin de peren direct op de markt terecht komen, is voor dit jaar al afgelopen. Als we op het seizoen terugkijken, zien we een afname in de export. Op dit moment is de exportprijs met 15% tot 20% toegenomen ten opzichte van vorig jaar," legt John Zhang van Hebei Champion Foodstuff uit.


Een perenboomgaard van Hebei Champion Foodstuff


Verpakte Hebei-peren

"Er zijn twee redenen voor de afname van de export van dit seizoen. Ten eerste was de exportprijs erg laag aan het einde van het vorige seizoen. Het aanbod op de exportmarkt was toen vrij groot. Toen het nieuwe seizoen begon met de rechtstreekse verkoop, hadden de markten in het buitenland zodoende nog volop peren in opslag. De tweede reden is het stijgen van de exportprijzen. Hierdoor zijn onze buitenlandse klanten minder gaan importeren. We hebben dan ook een afname in het aantal bestellingen gezien."


Crown-peren


Een container met Hebei-peren

"Als we naar de opbrengst kijken, zien we een lichte toename in hoeveelheden ten opzichte van vorig jaar. De Chinese witte peer had een duidelijk grotere hoeveelheid dan vorig jaar. De Crown-peren hadden te maken met de invloed van een bepaalde plantenziekte. Hoewel de opbrengst op het land weliswaar was toegenomen, was het aantal peren afgenomen dat voor de markt geschikt was. Van alle perensoorten die in Hebei worden geteeld, is de Crown-peer het meest populair op buitenlandse markt. De Crown-peer is een elegant perenras met een hoog suikergehalte, die makkelijk kan worden opgeslagen."


Hebei-peren voor export

"We exporteren onze peren naar Bangladesh, Indonesië, de Filipijnen, Nederland en andere landen. Onze voornaamste producten zijn de Crown-peer, de Chinese witte peer en de Gold-peer. We hebben een geregistreerde perenboomgaard en een pakstation, die samen neerkomen op 73 hectare. We exporteren via de havens in Tianjin en Qingdao. We hebben naar aanleiding van de nieuwe regelgeving binnen de Europese markt voor gewasbeschermingsresiduen een uitvoerig detectiesysteem hiervoor opgezet. Daardoor zijn we in staat geweest om dit jaar onze export naar de Europese markt te vergroten," zegt John Zhang tot slot.


John Zhang
Hebei Champion Foodstuff
Telefoon: +86 138 33103 885 (John Zhang)
+86 311 8705 1008

检测 (檢測) [jiǎn cè]

  • to detect
  • to test
  • detection
  • sensing

检 (檢) [jiǎn]

  • to check
  • to examine
  • to inspect
  • to exercise restraint
Publicatiedatum: