Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Europese voedselwaakhond RASFF

"Te hoge dosis gewasbeschermingsmiddelen op partij Nederlandse appelen"

Tholen - De Europese voedselwaakhond RASFF heeft een in een partij Nederlandse appelen een te hoge dosis gewasbeschermingsmiddelen gevonden, zo meldt de RASFF. De appelen waren bedoeld voor de Belgische markt. Uit het onderzoek van de RASFF bleek dat er een waarde van 0,1 mg per kilo dimethoaat aanwezig was op het fruit. Dit terwijl de maximale dosis voor appelen volgens de EU Pesticides database ligt op 0,02 mg/kg, wat uitkomt op een dosis die vijf keer te hoog is.

Melding
De NVWA laat weten dat er bij de organisatie een melding is binnengekomen. De NVWA ziet er volgens de instantie zelf op toe dat de betreffende partij uit de handel genomen wordt en dat betrokken bedrijf of bedrijven verder de juiste acties ondernemen, wat afhankelijk is van de oorsprong van de partij.
Katrien Stragier van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geeft aan dat de desbetreffende appelen niet in de Belgisch handel terecht gekomen zijn. Omdat al voor de verkoop van het fruit uit de monsters bleek dat de appelen een te hoge waarden dimethoaat hadden, is het fruit niet in de Belgische voedselketen terecht gekomen, zo laat de FAVV weten.


Publicatiedatum: 16-11-2017
Auteur: Joost Verdult
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Nee Pensionade, deze stof is niet (meer) toegelaten op consumptiegewassen, alleen in de bloemisterij.
Appel, Peer (Be) - 17-11-2017 14:09:14


Een echte belzen-streek . Het Hollandse product afkraken , terwijl je praat over een residu van 1 op de miljoen deeltjes , terwijl 1 op de 5 miljoen deeltjes de maximale norm is . Het heeft waarschijnlijk te maken met het feit , dat de stof zelf nooit aangevraagd is voor gebruik op appelen , omdat de licentie-aanvraag gewoon te duur is voor de industrie . Een overwaai-probleempje ?
een pensionado, VALKENSWAARD - 17-11-2017 12:36:37


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: