Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: exportprijs van Huaniu-appelen 20% gedaald

Het totale areaal voor de teelt van Huaniu-appelen in het Chinese district Lixian komt neer op ongeveer 5.336 hectare. Dit jaar was er sprake van slechte weersomstandigheden, zoals hagel. Hierdoor is de opbrengst afgenomen. Doordat er met deze appelsoort in de afgelopen jaren veel omzet werd verkregen, waren veel telers echter gemotiveerd om hun teeltgrond uit te breiden. "Hierdoor is de totale opbrengst bijna gelijk aan die van vorig jaar," legt Liang Zhao van het in Lixian gevestigde bedrijf Yuanliang Green Produce Ltd uit.


Een boomgaard voor Huaniu-appelen van Yuanliang Green Produce Ltd


Stafleden inspecteren de boomgaard


Huaniu-appelen

"Onder normale weersomstandigheden begint de oogst in september en houdt deze aan tot in maart. We hebben ons eigen handelsmerk vastgelegd voor Yuanliang Green Produce. We exporteren onze appelen naar Zuidoost Azië via traditionele kanalen die via de havens van Shenzhen en Qingdao lopen. De exportprijs is op dit moment $1,50 (€1,27) per kilo, wat 20% lager is dan vorig jaar. De reden hiervoor is omdat andere populaire appelrassen nu een geweldige oogst hebben. Ook hebben handelsblokkades in landen als Indonesië gezorgd voor een lagere export."


Yuanliang Green Produce op een conferentie


Vers geplukte Huaniu-appelen


Huaniu-appelen gereed voor export

"Huaniu-appelen zijn een specialiteit uit Tianshui. Deze appelsoort heeft een knapperige structuur en sappig vruchtvlees met een heerlijke geur en een geweldige kwaliteit. Veel experts in de sector zien de Huaniu-appel samen met de Amerikaanse Red Delicious en de Japanse Fuji als een van de beste appelen ter wereld. Het is ook onze eerste appel met een handelsmerk op de internationale markt," zegt Liang Zhao tot slot.

Voor meer informatie:
Mr. Zhao
Yuanliang Green Produce Ltd
Tel: +86 150 9573 7249
Publicatiedatum: