Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië : Conserve Italia boekt 3,7 mln euro winst in 2016

Het Italiaanse Conserve Italia maakte onlangs de jaarcijfers over 2016 bekend. Het bedrijf heeft een omzet gehaald van 900 miljoen euro, een stijging van 1% jaar op jaar. De winst kwam uit op 3,7 miljoen.

De groei in omzet is te danken aan de positieve prestaties van de buitenlandse dochterbedrijven, die zagen de omzet met 10,3% stijgen. Er werd 48 miljoen euro geïnvesteerd (+20%), vooral in promotie van de merken en efficiëntie.

In Italië haalde het bedrijf een winst van 5 miljoen euro ondanks de lichte krimp in verkopen. Het Spaanse dochterbedrijf Juver Alimentación presteerde aanzienlijk beter dan in het voorgaande jaar na een balansering van de kosten.

Conserves France zag ook de omzet aanzienlijk herstellen, ingegeven door groei van de Cirio tomaten en groentenproducten bij grote Franse retailers. De investeringen kwamen uit op 48 miljoen euro, vooral als ondersteuning van de merken.

Voorzitter Maurizio Gardini zei dat het resultaat geboekt werd ondanks de uitzonderlijke negatieve gebeurtenissen van dat jaar, zoals de Brexit en het ongunstige weer in de zomer van 2016.

Conserve Italia bestaat uit 14.000 agrarische producenten en produceert rond de 570.000 ton fruit, tomaten en groenten. Het bedrijf heeft 12 productielocaties en exporteert naar meer dan 80 landen. De belangrijkste merken zijn Yoga, Valfrutta, Derby Blu en Cirio.

Publicatiedatum: