Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische cherimoya's kunnen weer concurreren

Nadat de regering van Egypte in 2016 besloot de buitenlandse valutakoersen los te laten, zijn telers en exporteurs er in geslaagd de overzeese handel in cherimoya's voort te zetten. "Voorheen konden we geen volumes van betekenis exporteren vanwege de hoge prijs van deze fruitsoort, die opliep tot €16-€17 per kilo," legt George Barsoum van La Tulipe Company uit. "Dit soort prijzen waren onacceptabel maar na het vrijgeven van de wisselkoersen, keerden de prijzen op de internationale markt terug naar een acceptabel niveau."



De huidige prijs van Egyptische cherimoya's ligt rond de €6,80 per kilo voor handelaren en rond de €9-€10 voor eindconsumenten. 

In Egypte is de cherimoyaconsumptie groot. Ondanks zijn grote volumes kan het bedrijf maar 30% tot 35% van zijn oogst exporteren. "We produceren per seizoen tussen de 120 tot 150 ton en we exporteren een derde hiervan naar landen in Oost-Europa, wat onze grootste markt is," aldus Barsoum. 

Voor meer informatie:
George Barsoum
La Tulipe Company
Telf.: +2 0122 326 7115
Publicatiedatum: