Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste fingerlimes vanuit Guatemala onderweg naar Europa

Prime Tropics uit Guatemala is gestart met de export van fingerlimes naar de Europese markt. De eerste volumes van deze exotische fruitsoort zijn op vrijdag 10 november bij Hermanos Montes in Madrid aangekomen. Deze eerste zending is een belangrijke primeur voor het bedrijf en tevens een goede gelegenheid om het fruit op de Europese en internationale markt te introduceren. 



Edilson Hernández, van Prime Tropics, legt uit dat zijn bedrijf met deze eerste zending naar Madrid zijn eerste stappen op de internationale markt zet. "In 2018 zal ons 10 hectare tellende fingerlimeplantage zijn volle productiecapaciteit bereiken. We hopen tegen deze tijd jaarrond fruit van hoge kwaliteit te kunnen leveren."



Prime Tropics is begonnen met de teelt van fingerlimes in het kader van een diversificatieprogramma voor exotische fruitsoorten. "We merkten dat er een groeiende vraag naar deze fruitsoort is maar dat er tegelijk een tekort aan telers is. We besloten dus om dit gat in de markt te vullen. Daarnaast heeft dit product een grote economische waarde."



Afgezien van fingerlimes levert Prime Tropics ook ramboetan en achacha aan Hermanos Montes op MercaMadrid. Hernández is er van overtuigd dat de overeenkomst voor het leveren van deze exoten aan Spanje voor iedereen gunstig zal uitpakken en zijn bedrijf de kans biedt om de Europese markt te betreden. 



Fingerlimes komen van origine uit Australië en zijn ook wel bekend onder de naam 'citrus kaviaar'. Het product wordt steeds populairder als ingrediënt in exotische gerechten en drankjes en veel koks gebruiken het tegenwoordig in hun culinaire creaties. 



Het bedrijf heeft een areaal van 10 hectare waar het fingerlimes teelt maar is van plan om dit uit te breiden naar 20 hectare. De fingerlimes worden op drie verschillende hoogtes geteeld in Guatemala waardoor zij jaarrond beschikbaar zijn. 


Voor meer informatie:
Edilson Hernández
Prime Tropics
Guatemala
T. (502) 57000052
E: info@primetropics.com
www.primetropics.com
Publicatiedatum: