Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer Amerikaanse appelen naar China door e-commerce

Het Amerikaanse Orwell Fruit Company beheert appelboomgaarden in het westelijke deel van Wenatchee te Washington. Enkele jaren geleden begon het bedrijf samen te werken met de Chinese online retailer T-Mall, waarna Orwell Fruit Company uitgroeide tot een van de grootste buitenlandse leveranciers van appels en kersen in China.

De unieke ligging en de lokale weersomstandigheden van Wenatchee maken deze regio perfect voor de teelt van appelen. Er werken enkele tientallen stafleden op de boomgaarden van de Orwell Fruit Company. De groene appelen worden geplukt en vervolgens in vrachtwagens geladen. Ze worden vervolgens schoongemaakt, gesorteerd en verpakt in geautomatiseerde faciliteiten. Daarna komen ze via het online platform van T-Mall binnen twee weken bij Chinese consumenten terecht.

"De Chinese markt is een geweldige buitenkans voor ons fruit," zegt Chris McCarthy van Orwell Fruit Company. Nadat in 2013 de Washington Apple Commission en T-Mall samen gingen werken, steeg de gemiddelde jaaromzet van appelen op T-Mall met meer dan 100%. Tijdens de promotieactie "Double 11" van T-Mall in 2015 werden binnen 24 uur een miljoen Gala-appelen verkocht, die uit Washington afkomstig waren. 

"Leden van onze commissie zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van e-commerce voor onze appelsector," zegt Rebecca Lyons van de Washington Apple Commission. Volgens Lyons worden er elk jaar meer dan 2 miljoen dozen appelen naar China gexporteerd, wat ongeveer 6% is van de opbrengst van de appelsector in Washington. "China is een van de vijf belangrijkste markten voor appelen uit Washington. We kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in China in de toekomst uit te breiden," zegt Lyons.

Publicatiedatum: 15-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: