Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sainsbury's heeft 17% omzetstijging

Carrefour stelt investeerders gerust over herstelplan

Australië: Woolworths neemt duurzaamheidslabel aan
De Australische tak van Woolworths neemt het nieuwe Australasian Recycling Label (ARL) aan, dat op alle producten van het huismerk wordt geplaatst. Hierdoor kunnen consumenten makkelijker zien welke delen van de verpakking kunnen worden gerecycled. Woolworths werkt hiervoor samen met de milieu-organisatie Planet Ark, terwijl de supermarktketen eerder al lid was geworden van de Australian Packaging Covenant Organisation (APCO). Woolworths is de eerste supermarktketen die het label aanneemt. (internationalsupermarketnews.com)

Frankrijk: Carrefour stelt investeerders gerust over herstelplan
Carrefour heeft geprobeerd investeerders gerust te stellen met betrekking tot nieuws over het herstelplan van de keten. De plannen van de retailgroep om zijn resultaten te verbeteren zouden vertraging op hebben gelopen. Het radiostation BFM Business gaf aan dat de nieuwe CEO Alexandre Bompard de nieuwe plannen pas begin 2018 bekend kan maken in plaats van eind 2017. Door dit nieuws daalden de aandelen van Carrefour met bijna 2%. De plannen houden een uitvoerige reorganisatie in, die volgens analisten tot een kostenbesparing van €1 miljard kan leiden. (Reuters)

VK: Sainsbury's heeft 17% omzetstijging in eerste halfjaar
De omzet van Sainsbury's steeg in het eerste halfjaar met 17%, terwijl de winst afnam met 10%. De meeste extra omzet kwam van de in het afgelopen jaar overgenomen keten Argos. De totale omzet van Sainsbury's kwam in de eerste zes maanden van 2017 neer op £16,3 miljard (€18,4 miljard). De sterke groei kwam volgens het bedrijf door de focus op kwaliteit, lage prijzen en meer innovatie. De like-for-like-omzet nam echter slechts met 1,6% toe, gezien het grootste deel van de extra omzet werd gegenereerd door de 112 nieuwe Argos-vestigingen. De online omzet van Sainsbury's nam toe met 7,2%. (retaildetail.eu)

OK Zimbabwe heeft sterk halfjaar door inflatie
OK Zimbabwe had in het afgelopen halfjaar sterke resultaten door een toename in omzet van 23% tot US$268 miljoen (€229,9 miljoen). De omzetgroei kwam met name door de inflatie die in nu in de economie van Zimbabwe speelt. Daarnaast heeft OK Zimbabwe meer omzet verkregen door een verbeterde beschikbaarheid van het eigen assortiment, wat met name kwam door een succesvol seizoen in de landbouw. Verder is de omzet ook toegenomen door meer promotie-acties. (igd)

Italië: Bologna krijgt eerste Interspar
Despar/Aspiag Service heeft zijn eerste Interspar superstore geopend in de wijk San Donato in Bologna. Het assortiment van de winkel bestaat uit 30.000 producten, waarbij er met name is gefocust op versproducten. De winkel combineert self-service met personeel bij de vis-, vlees-, brood- en delicatesse-afdelingen. Een belangrijk thema voor de Interspar-vestiging is duurzaamheid. Er zijn verschillende innovaties in de winkel toegepast die meer energie moeten besparen en de impact op het milieu moeten verminderen. (esmmagazine.com)

Tesco mag Booker overnemen
Tesco heeft van de Britse mededingingsautoriteit toestemming gekregen om voor £3,7 miljard (€4,16 miljard) de groothandelaar Booker over te nemen. De Competition and Markets Authority (CMA) heeft na een uitvoerig onderzoek bekend gemaakt dat er geen sprake is van oneerlijke concurrentie als Tesco Booker overneemt. Er zijn door de CMA geen extra voorwaarden aan de overname gekoppeld. Analisten hadden verwacht dat Tesco eerst eigen vestigingen van de hand zou moeten doen, voordat de overname plaats zou mogen vinden. Tesco heeft nog toestemming van de aandeelhouders nodig, maar verwacht de overname in het begin van 2018 af te ronden. (Reuters)

Amazon bijna van start in Australië 
Amazon laat steeds meer hints zien dat het bedrijf bijna in Australië van start gaat. Vorige maand bevestigde Amazon al dat het bedrijf bij aanvang een assortiment heeft aan lokale producten, dat van 500 Australische leveranciers afkomstig is. De manager van Amazon Australia, Rocco Braeuniger, heeft nu gezegd dat zijn bedrijf op dit moment heel dicht op de officiële lancering zit, hoewel hiervoor nog steeds geen specifieke datum is bekend gemaakt. Er hebben zich al enkele duizenden partijen aangemeld om via Amazon producten te mogen leveren. Deze bedrijven moeten een maandelijks tarief van AU$9,95 (€6,52) betalen, gevolgd door een verwijzingsvergoeding van 6% tot 15% per transactie. (igd)

VS: Raley's breidt thuisbezorging uit
De in Californië gevestigde supermarktketen Raley's is begonnen met een twee fase van zijn thuisbezorgservice via het eigen online platform eCart. Het platform ging in augustus van dit jaar van start in Alameda, Californië, maar is nu ook beschikbaar in postcodegebieden in de omgeving van Sacramento. (groceryheadquarters.com
Publicatiedatum: