Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Argentijnse blauwe bessentelers zetten zich nog meer in tegen kinderarbeid"We blijven onze inspanningen versterken om kinderarbeid in onze sector tegen te gaan en de uitnodiging om deel te nemen aan dit evenement bekrachtigt zeker onze intentie," verklaarde Federico Bayá, voorzitter van het ABC. Kwekers van het ABC (Argentinean Blueberry Commitee) namen deel aan de IVe Wereldconferentie over de Definitieve Beëindiging van Kinderarbeid. De conferentie vond plaats in Buenos Aires van 14 tot 16 november 2017.

Sinds februari van dit jaar neemt het ABC actief deel aan het netwerk van ondernemingen tegen kinderarbeid genaamd Red de Empresas contra el Trabajo Infantil. Het netwerk bevordert en ondersteunt programma 's voor de preventie en beëindiging van kinderarbeid, werkend binnen het kader van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid. Het netwerk wordt ook voorgezeten door de Nationale Commissie voor de Beëindiging van Kinderarbeid.

Alle leden van het ABC hebben actief meegewerkt aan het vergroten van het publieke bewustzijn op een seminar, georganiseerd in juli, waar veel voorkomende situaties en het huidige wetgevende kader werden bestudeerd.

Het ABC werkt samen met regionale instellingen zoals de Association of Blueberries' Producers of Tucuman APRATUC (NWA), de Producers' Association of Mesopotamia - APAMA (NEA) en de Argentine Chamber of Blueberries and other Berries' Producers - CAPAB (Buenos Aires).

"Deze acties vormen een aanvulling op het gezamenlijke plan dat we uitvoeren met de COPRETIS (provinciale commissies voor de preventie en beëindiging van kinderarbeid) en de nationale regering, wat naar onze mening een meerwaarde biedt aan onze activiteiten. Verder geven deze activiteiten weer dat wij als land willen werken aan sociale thema's," aldus Bayá.Zowel het ABC als de regionale instellingen werkten het hele jaar door samen om een werkgroep op te zetten om deze kwestie te bespreken. "Als gevolg van deze activiteiten startten we een reclamecampagne voor publieke bewustwording van kinderarbeid. Ook steunden we andere acties, zoals de promotie van kinderopvangcentra in het noordwesten van Argentinië, voor de kinderen van de citrus- en bessenarbeiders," aldus Bayá.

Deze werkgroep heeft zich ook actief ingespannen voor de wet betreffende het Provinciaal Register van Arbeiders en Werknemers van Landbouwondernemers, die onlangs werd goedgekeurd in Tucumán.

Het ABC benadrukt ook de samenwerking met het Board of International Labor Affairs (ILAB), een instelling die belast is met het controleren en bestrijden van dwangarbeid en kinderarbeid in het buitenland. De twee organisaties hebben immers een sterke band, zoals ze die ook hebben met de ambassade van de Verenigde Staten.

"Het is onze verantwoordelijkheid en voornaamste uitdaging om te blijven werken aan de voorkoming van kinderarbeid in alle stadia van de productie en marketing," besloot Bayá.

Nadere informatie over de IVe Wereldconferentie over de Definitieve Beëindiging van Kinderarbeid: http://www.childlabour2017.org/en

Voor meer informatie: 
Carla Ginobili
ABC
Mob: +54 114 415 1378

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018