Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Goede vraag naar zoete aardappelen uit Noord-Carolina

Zoete aardappelen uit de Amerikaanse staat Noord-Carolina kunnen zich zowel op de binnenlandse als overzeese markt verheugen in een goede vraag. Telers bereiden momenteel de verzending van hun producten voor, nu de aanvoer uit Europa en andere regio's afneemt. Ze zijn erg tevreden over de kwaliteit van de zoete aardappelen dit seizoen. 

"We hebben in Noord-Carolina een uitstekend seizoen achter de rug," vertelt Kelley Precythe van Southern Produce Distributors. "De opbrengst was gemiddeld maar de kwaliteit is in jaren niet zo goed geweest. De vraag in Noord-Amerika is sterk en verpakkers zetten zich schrap voor de topdrukte rondom Thanksgiving. Noord-Carolina blijft groeien op de exportmarkt. We bereiden momenteel de export voor, nu die van Egyptische zoete aardappelen bijna ten einde loopt. We hebben ook vernomen dat Spanje wat problemen heeft dus naar verwachting zal de vraag op de Europese markt eveneens sterk zijn."Vraag naar het ras Murasaki groeit in de VS
Op de binnenlandse markt merkt Precythe dat de vraag naar het ras Murasaki de laatste jaren is gegroeid. Dit paarse ras, dat van oudsher als oosters ras wordt vermarkt, wordt steeds populairder. 

"Southern Produce beschikt over een areaal van ruim 4.856 hectare waar het de bekendste rassen teelt. "We telen biologische zoete aardappelen, de conventionele Covington, het witvlezige ras Bonita en de paarsschillige Murasaki. De vraag naar dit van oudsher Aziatische ras neemt toe omdat veel mensen het kopen vanwege zijn kleur en nootachtige smaak. Over het algemeen worden aan zoete aardappelen steeds meer superfood-eigenschappen toegeschreven en dit drijft de vraag op."Automatische optische sorteermachine geeft productie een boost
Dankzij zijn enorme areaal heeft Southern Produce veel product te vermarkten. De productie heeft een boost gekregen met de recente installatie van een nieuwe, automatische optische sorteermachine. Het bedrijf heeft al ervaring met mechanisch sorteren en de machine dient dan ook ter vervanging van een ouder model. 

"We hebben onlangs een nieuwe sorteermachine laten installeren," vervolgt Precythe. "De machine werkt met een optische sensor die in staat is de verschillende maten te sorteren. Hierna worden de zoete aardappelen via een transportband naar dozen gebracht, waarna ze op pallets worden geladen. Zoete aardappelen zijn een kosten- en arbeidsintensief product en op deze manier kunnen we de kosten verlagen. Southern Produce was één van de eerste bedrijven in de regio die een automatische sorteerder plaatste. We beschouwen dit echter als noodzakelijk vanwege de grote volumes die we moeten verwerken."


Voor meer informatie: 
Kelley Precythe
Southern Produce Distributors
Tel: 1-800-688-9267

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018