Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fruithandelaren uit het Midden-Oosten wonen perenbeurs FuturPera bij

De speciale vakbeurs voor peren vindt plaats van 16 tot 18 november in Ferrara. Het is inmiddels de tweede editie, volgend op de succesvolle beurs van 2015. Het aantal exposanten is toegenomen tot 120 en er zijn ook veel meer buitenlandse kopers. "FuturPera 2017 is de perfecte kans om contacten te leggen en internationale relaties aan te gaan door de aanwezigheid van inkopers uit landen die mogelijk willen gaan importeren. Hier komen ze meer te weten over de producten en de exportbedrijven," aldus de organisatoren.


Een foto, genomen op de beurs van 2015

Er zullen afnemers komen uit landen buiten de EU, zoals Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar, Bahrein en Dubai. Ook komen er inkopers uit Duitsland (een van de belangrijkste Europese markten voor peren) en Spanje, die toonaangevende winkelketens vertegenwoordigen (Donau Company, Edeka Frucht Su en Gulfmart) en belangrijke import-exportbedrijven (Francaise Food Co., Don Limon, Global Fruit Point, Savasan Fresh, Group Iberica, Banana Trading en Adel&Sadiq Trade Company).

Tijdens de officiële presentatie die twee dagen geleden plaatsvond, legde voorzitter van OI Pera Gianni Amidei uit dat de brancheorganisatie in 2012 is opgericht om telers te ondersteunen toen de consumptie daalde, terwijl deze in landen als Spanje toenam. "We zijn in 2014 erkend door de Europese Unie. Onze 28 partners doen er alles aan om dit opmerkelijke teelt-erfgoed te promoten."


Gianni Amidei

"We stellen regels vast omtrent de oogst, behandelen productieproblemen en monitoren hoeveelheden. We hebben belangrijke initiatieven opgezet om peren te promoten in de VS en werken aan het verbeteren van de houdbaarheid. Dit, omdat peren de markt moeten bereiken precies wanneer ze perfect rijp zijn, zodat de consument krijgt waar hij om vraagt. FuturPera heeft een belangrijke rol, omdat de branche erdoor in staat wordt gesteld verbeteringen aan te brengen op het gebied van teelt en handel door de vergelijking met Europese concurrenten."Op de beurs zullen bezoekers (en dat waren er 8.000 in 2015) exposanten treffen met de nieuwste innovaties, variërend van kweekmethoden tot differentiatie in rassen. Er zullen ook oplossingen worden aangedragen voor wat betreft bemesting, biostimulanten en gewasbeschermingsmiddelen, allemaal gericht op ecologische duurzaamheid.In de hallen is ook een brede selectie aan machines voor boomgaardbeheer, de oogst, bewaring, verpakking en logistiek. Verder zijn er de voornaamste kwekersorganisaties en bedrijven te vinden die het fruit verhandelen en de perenconsumptie wereldwijd promoten.

FuturPera is een evenement, georganiseerd door Oi Pera en Ferrara Fiere e Congressi in samenwerking met Regione Emilia Romagna, A&A Broker assicurativi, BPER Banca en de Kamer van Koophandel van Ferrara. De toegang is gratis. De hallen zijn geopend van 09.00 tot 18.30 uur. Meld u aan via
www.futurpera.com

Contacten:
FuturPera
c/o Ferrara Fiere
Via della Fiera 11
44124 Ferrara - Italy
Tel.: (+39) 0532 900713
Tel.: (+39) 348 8986396
E-mail: segreteria@futurpera.com
Web: www.futurpera.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018