Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Australië verwacht volgend jaar daling avocado-prijzen

Guacamole staat deze zomer weer op het menu, nu een Australische recordoogst van avocado's naar verwachting de prijzen zal drukken. De prognose is dat er in 2017-2018 meer dan 75.000 ton avocado's zal worden geoogst, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 66.000 ton van dit jaar.

Volgens Antony Allen, CEO van Avolution, dat zich bezighoudt met de marketing van avocado's, kunnen de Aussies niet genoeg krijgen van dit ontbijtproduct. De Australische telers hebben daarom meer bomen geplant om de vraag bij te houden.

"Veel van die nieuwe bomen beginnen nu vrucht te dragen, dus dat is waar deze productietoename vandaan komt," aldus Allen. "Onze telers werken al een aantal jaar toe naar het voldoen aan deze vraag." Volgens Allen zouden de grote hoeveelheden avocado's moeten betekenen dat de prijzen vrij laag zullen zijn. Een goede prognose blijft moeilijk, omdat nog niet helemaal bekend is hoe groot de vraag wordt. "Ze hebben een tijdje op ongeveer 6 dollar (4 euro) per stuk gestaan."

"Ze zullen wel weer wat dalen naar de prijzen van begin 2017 en medio vorig jaar, toen de retailprijzen 2,20 tot 2,80 dollar (1,44 à 1,83 euro) bedroegen. Je zag ook veel verpakkingen van twee stuks voor 4 of 5 dollar (2,60 of 3,27 euro). Op dit moment kosten ze 3,50 tot 3,90 dollar (2,30 - 2,55 euro) per stuk, maar uiteindelijk wordt alles toch bepaald door vraag en aanbod."

CEO John Tyas van Avocados Australia zei dat er geen einde in zicht was voor wat betreft de Australische passie voor avocado's. "We zijn ervan overtuigd dat de binnenlandse vraag naar avocado's groot zal blijven. Australiërs eten momenteel 3,5 kg avocado per persoon."
Hij zei dat slechts een heel klein deel van de Australische avocado-oogst wordt geëxporteerd. "We verwachten tegen 2025 circa 100.000 ton avocado's per jaar te zullen produceren, dus in de komende jaren hebben we sterke exportmarkten nodig om de binnenlandse markt aan te vullen."

Gary Binmore runt in Tenerife het populaire café Kin and Co, dat bekend staat om zijn avocado op zuurdesembrood met geitenkaas, sumak en in honing geroosterde citroen. "Het is een zeer populair gerecht. Het is zeker goed nieuws als er dit jaar veel avocado's zullen zijn."

Bron: couriermail.com.au

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018