Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelproductie Afghanistan 15% gestegen

De Afghaanse provincie Bamyan is het grootste aardappelteeltgebied van het land. De provincie bracht dit jaar 350.000 ton aardappelen op en dat is een toename van 50.000 ton ten opzichte van 2016. In de provincie houden 60.000 telers zich bezig met de aardappelteelt. 

De aardappelprijzen zijn sterk gestegen. Vorig jaar varieerden de prijzen nog tussen de €0,14 en €0,21 per kilo maar dit jaar liggen ze tussen de €0,18 en €0,28 per kilo. 

Een klein aantal telers heeft kunnen profiteren van een nieuwe opslagfaciliteiten die de NGO heeft laten bouwen. De sector roept de regering op om meer opslagcapaciteit te realiseren door middel van een agrarisch steunprogramma. 

Een lokale teler die een opslagfaciliteit van het Ministerie van Landbouw ter beschikking heeft gekregen, laat weten dat hij hierin 25 ton van zijn aardappeloogst tot aan het voorjaar kan bewaren. 

Publicatiedatum: