Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

App ontwikkeld om Australische groentenconsumptie te verhogen

Wetenschappers hebben een app ontwikkeld om een einde te maken aan de lage groentenconsumptie in Australië. Uit recent onderzoek is gebleken dat twee derde van de Australiërs niet de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten binnenkrijgt. 

De VegEze-app van CSIRO werd ontwikkeld om gezonde eetgewoonten te stimuleren door gebruikers gedurende 21 dagen een nieuwe eetroutine aan te leren door middel van de 'Do 3 at Dinner'-uitdaging. 

"We hebben een eigentijdse aanpak nodig om de groentenconsumptie in Australië te bevorderen," vertelt professor Manny Noakes van CSIRO. VegEze maakt gebruik van een game-achtige benadering, een consumptie-tracker en dagelijkse notificaties waardoor gebruikers gemotiveerd blijven om hun eetpatroon aan te passen. 

Het eten van drie verschillende groenten bij de avondmaaltijd staat centraal in deze uitdaging en dit zal gebruikers helpen ongezonde producten te schrappen omdat de helft van hun bord gevuld is met groenten. "Het eten van meer groenten bij de dagelijkse maaltijd is een belangrijke manier om je gezondheid te verbeteren," voegt Noakes er aan toe.

"Mensen die de app dagelijks gebruiken, zullen binnen een paar weken merken dat ze het makkelijker vinden om meer groenten aan hun maaltijden toe te voegen. Daarnaast zullen ze merken dat zij zich gezonder en energieker voelen."Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018