Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BayWa ziet omzet groeien, maar niet dankzij fruithandel

BayWa AG uit het Duitse München heeft de eerste negen maanden van het jaar succesvol afgesloten met een grotere omzet en een groter EBIT. De omzet van het onderdeel voor internationale handel en service kwam uit op 12 miljard euro. Voor dezelfde periode een jaar eerder kwam dat cijfer uit op 11,4 miljard euro.

EBIT klom op naar 90,3 miljoen dollar aan het einde van het derde kwartaal. In 2016 werd in de eerste negen maanden een EBIT van 85,4 miljoen euro geboekt. Deze verbetering werd door alle drie de segmenten van het bedrijf gedragen: Agriculture, Energy en Building Materials. 

Voor Agriculture compenseerde de positieve ontwikkeling van agrarische apparaten de verliezen in de fruithandel, die te kampen had met extreem weer. De handel binnen deze categorie oversteeg ook de prestaties van vorig jaar. Het segment tekende voor een groei in omzet naar 8,25 miljard euro (2016: 8,19 miljard euro). Die prestaties kwamen niet voor rekening van de handel in fruit. Dat onderdeel had een moeilijk jaar met een vertraagde start van het overzees appelseizoen en de lage oogst in Duitsland en Europa.

"Het proces van herstel in het segment Agriculture zet door en we verwachten verder groei in het laatste kwartaal," aldus Klaus Josef Lutz, CEO van BayWa AG. Het bedrijf verwacht dit jaar af te sluiten met aanzienlijke verbeteringen in de boeken ten opzichte van vorig jaar voor zowel omzet als EBIT.

bron: baywa.com
Publicatiedatum: