Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Maersk Line zag volume dalen na cyberattack in juni

De Deense rederij Maersk Line rapporteerde een winst van 220 miljoen dollar over het derde kwartaal van dit jaar. Dat is een grote verbetering ten opzichte van de 116 miljoen dollar verlies over dezelfde periode vorig jaar.

De terugkeer naar de groene cijfers wordt ingegeven door de positieve trend in de markt, de vraag naar containers steeg met 5%. Daar komt bij dat de gemiddelde 'freight rate' en omzet een stijging van 14% noteerden ten opzichte van het derde kwartaal van 2016, waarna de omzet van het bedrijf uitkwam op 6,1 miljard dollar.

Dit is het tweede winstgevende kwartaal op rij voor de rederij. Over het tweede kwartaal werd een winst van 339 miljoen dollar geboekt tegen een verlies van 151 miljoen dollar over het tweede kwartaal van 2016.

De 'freigt rates' op alle routes stegen in vergelijking met Q3 2016. Voor de oost-west route kwam de stijging uit op 20%. Noord-Zuid steeg met 14% en Intra-regionaal met 7%.

Het bedrijf merkte wel de impact van de cyberaanval in juni, dat de resultaten over juli en augustus beïnvloedde. Het volume en eenheidskosten in die maanden stond onder druk door de onvoorziene gevolgen. Het volume daalde met 2,5%, de eenheidskosten daalden met 3,9% tegen vaste bunkerprijzen door de cyberattack.

Het bedrijf is niet tevreden met het resultaat vanwege de ontwikkeling van het volume. Volgens het bedrijf kan er in de komende kwartalen beter gepresteerd worden.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018