Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Commissaris Hogan promoot Europese producten in Iran en Saoedi ArabiŽ

De Europese commissaris voor landbouw en plattelandsontwikkeling, Phil Hogan, is van 7-9 november in Saoedi-ArabiŽ en van 10-13 november 2017 in Iran. Hier promoot Hogan Europese agrifood producten, samen met een delegatie van bedrijven in de Europese agrifood sector om handelsrelaties te faciliteren. De delegatie bestaat uit ongeveer honderd vertegenwoordigers van bedrijven uit de hele EU (klik hier voor de complete lijst van Saudi Arabia and Iran).

De delegatie zal ontmoetingen hebben met Saoedische en Iraanse bedrijven in de agrifood sector en deelnemen aan verschillende netwerk evenementen. Ook zullen ze enkele retailers bezoeken (zie voorlopig programma). Het doel is om de handelsrelaties met de twee landen te versterken: op dit moment exporteert Saoedi ArabiŽ jaarlijks agrifood producten met een waarde van  Ä62 miljoen naar de EU en importeert producten met een waarde van ongeveer Ä4.5 miljard. Iran importeert jaarlijks Europese agrifood producten met een waarde van ongeveer Ä728 miljoen en exporteert producten met een waarde van Ä468 miljoen.  

Dit bezoek van commissaris Hogan hoort bij het Europese promotiebeleid voor agrifood producten. Dit is bedoeld om telers en producten te helpen om hun producten te verkopen op de toenemende concurrerende markt. Eerder bracht commissaris Hogan al bezoeken aan Canada (1-3 mei 2017), Colombia en Mexico (8-12 februari 2017), Vietnam en IndonesiŽ (2-9 november 2016) en China en Japan (16-22 april 2016).

Publicatiedatum: 14-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: