Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Canadese AGF-sector vraagt parlement aandacht voor gezondheid

Op 7 en 8 november kwamen leiders uit de sector van de Canadese marketingvereniging CPMA en de Canadese tuinbouwcommissie CHC en meer dan 50 parlementariŽrs en ambtenaren samen in Ottawa, de hoofdstad van Canada. Samen praatten ze over belangrijke kwesties waar de Canadese AGF-sector momenteel mee te maken heeft.

De CPMA en de CHC spraken over het belang van doorlopende vrije en fairtrade handelsovereenkomsten met nieuwe en opkomende markten om de sector te steunen. Ook wilden ze samenwerken aan een nieuw voedselbeleid vanwege de toenemende consumptie van groenten en fruit in Canada. Dit zijn essentiŽle kwesties voor de sector. Ze hebben ernstige gevolgen voor de kosten en kwaliteit van de teelt, de gezondheid van Canadezen en Canada's kansen op economische groei, vooral onder de nieuwe NAFTA-afspraken. Vertegenwoordigers van de sector praatten ook over het arbeidsbeleid en financiŽle middelen om telers te beschermen. 


Telers en vertegenwoordigers van de sector uit heel Canada namen deel aan de workshop om zich voor te bereiden op de vergadering met 50 parlementariŽrs.

"De sector voor verse groenten en fruit speelt een belangrijke rol in Canada's doel om het hele jaar door veilige, betaalbare en toegankelijke producten aan te bieden. De AGF-keten had in 2016 een geraamde waarde van Ä10,6 miljard van de reŽle BBP en verschafte 181.566 banen. Bovendien promootte het gezonde eetgewoonten," zegt Rick Alcocer, CPMA-bestuurslid. 

"Een goede gezondheid begint met wat we consumeren en we weten dat het gezondste voedsel groenten en fruit is," zegt Alvin Keenan, voorzitter van de CHC. "De federale overheid moet een leidinggevende rol aannemen wat betreft het beschikbaar maken van groenten en fruit voor alle Canadezen."


Lawrence MacAulay, Minister van Agricultuur en Agrarisch Voedsel (rechts), nam deel aan een kookdemonstratie door kok Michael Smith (links) tijdens een evenement om aandacht te vragen voor kwesties in de Canadese AGF-sector.

Na de vergaderingen organiseerden CPMA en CHC een receptie met Half Your Plate-ambassadeur chef-kok Michael Smith. Tijdens dit goedbezochte evenement werd een voedseldemonstratie met Michael en de Minister van Landbouw en Voedsel Lawrence MacAuley gehouden. Vertegenwoordigers van de agrarische sector konden van de informelere sfeer gebruik maken om te netwerken en parlementariŽrs en ambtenaren te ontmoeten.

Neem voor meer informatie contact op met: 
Vanessa Schwarz
Canadian Produce Marketing Association
Tel: 613-226-4187 ext. 225

Publicatiedatum: 16-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: