Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Afghaanse fruitexport €44 miljoen

Er is voor €44 miljoen aan gedroogd en vers fruit geëxporteerd vanuit het zuiden van de Afghaanse provincie Kandahar dit jaar, meldde een vertegenwoordiger vorige week. 

Abdul Baqi Bena, hoofd van de Afghaanse Kamer van Koophandel en Industrie (ACCI) voor de provincie Kandahar, zei dat er dit jaar meer dan 11,5 ton aan gedroogd fruit is geëxporteerd vanuit Kandahar. Ook werd er vers fruit geëxporteerd naar Pakistan en India. Bena: "Exporteren naar Pakistan is gemakkelijk vergeleken met andere landen, omdat het verpakken van fruit volgens internationale normen niet wordt gezien als het allerbelangrijkste." 

Volgens Bena heeft de luchtroute tussen India en Afghanistan een goede invloed gehad op de export vanuit Afghanistan. Hij zei dat de export van fruit per vliegtuig goedkoper was vergeleken met transport via de grond. Per vliegtuig kost één kilo fruit 17 cent en is de leveringsperiode maar enkele uren. Per land kost één kilo 51 cent en duurt het dagen voordat het op bestemming is. 

Verse fruithandelaar Haji Abdul Ahad zei onlangs dat ze hun producten exporteren vanuit Pakistan. Het overgrote deel van de opbrengst van Afghaanse producten gaat naar Pakistaanse handelaren die het Afghaanse fruit verkopen onder hun eigen merken.


Publicatiedatum: 12-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: