Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"We maken ons meer zorgen over de hitte die de citrusoogst vertraagt"

Vertragingen AGF-transport vanwege stakingen Catalonië vallen mee

De algemene staking die op 8 november in Catalonië gehouden werd, heeft vanaf de vroege ochtend voor verkeersopstoppingen op de voornaamste wegen gezorgd. Veel demonstranten hielden zich op in La Jonquera, nabij de Franse grens, waarbij zij voertuigen in beide richtingen de doorgang belemmerden. 

De wegblokkades hebben voor vertragingen in het transport gezorgd. "Toen we over de wegafzettingen hoorden, zijn we meteen op zoek gegaan naar alternatieve routes voor onze vrachtwagens hoewel dit extra kosten met zich meebrengt," vertelt Javier Bayona, van het Valenciaanse transportbedrijf Alianza Galadatrans. 

"Sommige wegen bleven wel 12 uur lang versperd. Dankzij het feit dat we met twee chauffeurs per vrachtwagen werken en nieuwe routes hadden bepaald, waren er geen vertragingen van betekenis. Slechts 4 van de 100 vrachtwagens hadden wat vertraging (8 tot 10 uur). Niets dus om van wakker te liggen."

Volgens de transporteur maakt de sector zich grotere zorgen over de late start van het citrusseizoen vanwege de ongebruikelijk hoge temperaturen, die ook op andere gewassen hun weerslag hebben. "We vrezen dat we niet de citrusvolumes zullen kunnen laden die normaal zijn voor deze tijd van het jaar. De warmte heeft de rijping van het citrus beïnvloed en de markt is erg rustig," aldus Bayona. 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018