Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ALDI SÜD test alternatieve brandstoffen voor distributie

ALDI SÜD test alternatieve aandrijftechnologieën. Vrachtwagens die rijden op aardgas of elektriciteit zullen in 2018 bij enkele regionale afdelingen worden ingezet voor het transport van ALDI SÜD-producten. Voor dit logistieke project werkt ALDI SÜD samen met voertuigfabrikant IVECO op het gebied van aardgas en met fabrikant FRAMO op het gebied van elektrotechniek. Vanaf het voorjaar van 2018 zullen vrachtwagens die op aardgas rijden, worden ingezet bij de regionale afdelingen Butzbach, Ebersberg, Aichtal en Langenfeld. Ze zullen dus rondrijden in de omgeving van Frankfurt, München, Stuttgart en Düsseldorf. In de zomer volgt dan een elektrische vrachtwagen, die wordt ingezet in Mülheim an der Ruhr en de omliggende gebieden.

"Met deze test betuigt ALDI SÜD haar steun aan het klimaatbeschermingsbeleid en tonen we onze bereidheid om onze CO2-uitstoot terug te brengen," zegt Andreas Kremer, hoofd Logistiek Management bij ALDI SÜD. Klimaatbescherming speelt immers een centrale rol binnen de 'richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen', wat een integraal onderdeel is van de activiteiten van ALDI SÜD.
Conform deze richtlijnen is ALDI sinds begin 2017 ook CO2-neutraal. Al jaren wordt vertrouwd op de modernste technologie en optimale logistieke routeplanning om het brandstofverbruik van het wagenpark te verminderen.
Publicatiedatum: