Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

ALDI SÜD test alternatieve brandstoffen voor distributie

ALDI SÜD test alternatieve aandrijftechnologieën. Vrachtwagens die rijden op aardgas of elektriciteit zullen in 2018 bij enkele regionale afdelingen worden ingezet voor het transport van ALDI SÜD-producten. Voor dit logistieke project werkt ALDI SÜD samen met voertuigfabrikant IVECO op het gebied van aardgas en met fabrikant FRAMO op het gebied van elektrotechniek. Vanaf het voorjaar van 2018 zullen vrachtwagens die op aardgas rijden, worden ingezet bij de regionale afdelingen Butzbach, Ebersberg, Aichtal en Langenfeld. Ze zullen dus rondrijden in de omgeving van Frankfurt, München, Stuttgart en Düsseldorf. In de zomer volgt dan een elektrische vrachtwagen, die wordt ingezet in Mülheim an der Ruhr en de omliggende gebieden.

"Met deze test betuigt ALDI SÜD haar steun aan het klimaatbeschermingsbeleid en tonen we onze bereidheid om onze CO2-uitstoot terug te brengen," zegt Andreas Kremer, hoofd Logistiek Management bij ALDI SÜD. Klimaatbescherming speelt immers een centrale rol binnen de 'richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen', wat een integraal onderdeel is van de activiteiten van ALDI SÜD.
Conform deze richtlijnen is ALDI sinds begin 2017 ook CO2-neutraal. Al jaren wordt vertrouwd op de modernste technologie en optimale logistieke routeplanning om het brandstofverbruik van het wagenpark te verminderen.

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018