Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rusland: Lenta neemt 22 nieuwe vestigingen in Siberië over

Frankrijk: Carrefour begint plan voor lease-management

Frankrijk: Carrefour begint plan voor lease-management
Carrefour staat op het punt om een lease-management-plan voor zijn hypermarkten in de Franse thuismarkt in te zetten. Op deze manier wil Carrefour meer rendement halen uit vestigingen die minder goed presteren. De totale omzet van alle Franse hypermarkten van Carrefour was in het derde kwartaal met 0,6% gedaald, terwijl de like-for-like-omzet met 1,7% afnam. De grootste winkels hadden volgens Carrefour te maken met de late start van het jubileumprogramma, dat aan het einde van het derde kwartaal werd ingezet. Ook was er spreke van een sterke prijsdeflatie voor groente en fruit in de afgelopen zomer. (igd)

VK: Iceland breidt uit
Iceland heeft plannen om het aantal winkels met een groter format uit te breiden. Ook wil de retailer zowel een kortingsplan voor studenten als een uitgebreider premium-assortiment introduceren. Op de lange termijn hoopt Iceland 400 nieuwe vestigingen volgens zijn Food Warehouse-concept te openen. Op dit moment zijn er nog slechts 52 vestigingen volgens dit format in bedrijf. (igd)

Rusland: Lenta neemt 22 nieuwe vestigingen in Siberië over
De Russische keten Lenta heeft een overeenkomst gesloten om 22 supermarkten van de Holiday-groep in Siberië over te nemen. De supermarkten vallen onder de ketens Holiday Classic, Kora en Holdy. Elf van de winkels bevinden zich in Novosibirsk, zeven in Kemerovo en vier in Barnaul. De overdracht van de winkels is naar verwachting voor het einde van 2017 voltooid, waarna waarschijnlijk tot maart 2018 de winkels worden gerenoveerd. (esmmagazine.com)

VK: Minder omzetgroei en winst voor Sainsbury's
Sainsbury's had in het eerste halfjaar een winstafname van 9%. Ook nam de omzetgroei in het afgelopen kwartaal in verband met de felle concurrentiestrijd in de Britse supermarktsector. Sainsbury's had echter ook zijn doelstellingen voor kostenbesparingen gehaald. Volgens de keten zal de winstverwachting voor 2017-2018 in lijn met de huidige markttrends. (Reuters)

Canada: Loblaw combineert klantenprogramma's
Loblaw gaat zijn klantenprogramma's Shoppers Optimum en PC Plus samenvoegen tot het nieuwe programma PC Optimum. PC Optimum gaat per 1 februari 2018 van start. Met een enkele klantenkaart kunnen consumenten die zich bij het programma hebben aangesloten punten verdienen in alle vestigingen en op alle sites van Loblaw. Het nieuwe programma werd al verwacht door analisten. In 2014 nam Loblaw de keten Shoppers Drug Mart over, dat gebruik maakte van het Shoppers Optimum-plan. Loblaw zelf maakte bij zijn eigen vestigingen al gebruik van PC Plus. Het nieuwe programma zorgt ervoor dat consumenten makkelijker bij meer verschillende formats van Loblaw terecht kunnen en dat er meer mogelijkheden voor promotieacties vrij komen. (igd)

VS: Ralphs-afdeling van Kroger bezorgt thuis
Ralphs Grocery Company, dat een afdeling is van de retailgroep Kroger, gaat in een aantal regio's in Zuid-Californië thuisbezorging mogelijk maken. De afdeling werkt daarbij samen met de bezorgdienst Instacart. Het initiatief van Ralphs valt in een groter plan van Kroger, waarbij er wordt gestreefd naar meer samenwerking met andere bedrijven. (ir.kroger.com)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018