Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Recordvolume over zee geëxporteerd

Update Argentijnse blauwe bessenseizoen

Argentinië is halverwege het blauwebessenseizoen waarin tot nu toe een recordvolume over zee werd geëxporteerd. Het Argentijnse Blueberry Committee heeft laten weten dat het zeevervoer in week 43 een piek bereikte, toen 30% van de export over zee werd verzonden. 

Vorige week werden er in totaal 1,9 miljoen kilo geëxporteerd, waarvan het grootste gedeelte voor de Verenigde Staten bestemd was. De volumes naar alle bestemmingen, met uitzondering van Canada, namen licht af. 


De laatste drie weken was de export naar alle bestemmingen lager dan vorig jaar. Toch waren de gecumuleerde aankomsten tot vorige week ongeveer vergelijkbaar met die van vorig jaar. Tot week 44 bedroeg de gecumuleerde export naar alle bestemmingen 11.129.601 kilo ten opzichte van 11.241.304 kilo vorig seizoen, een volume dat vrijwel hetzelfde is. 



In haar laatste persbericht heeft de Argentinean Blueberry Committee laten weten dat de export per zeevracht toegenomen is. De stijging bedraagt 20% ten opzichte van 2016, en 40% ten opzichte van 2015. Volgens voorzitter Federico Bayá getuigen deze cijfers van de moeite die de sector heeft gestoken in de ontwikkeling van de logistiek. Aangezien de prijzen momenteel lager zijn, zagen exporteurs zich genoodzaakt hun kosten te verlagen. 


Publicatiedatum: