Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Recordvolume over zee geŽxporteerd

Update Argentijnse blauwe bessenseizoen

ArgentiniŽ is halverwege het blauwebessenseizoen waarin tot nu toe een recordvolume over zee werd geŽxporteerd. Het Argentijnse Blueberry Committee heeft laten weten dat het zeevervoer in week 43 een piek bereikte, toen 30% van de export over zee werd verzonden. 

Vorige week werden er in totaal 1,9 miljoen kilo geŽxporteerd, waarvan het grootste gedeelte voor de Verenigde Staten bestemd was. De volumes naar alle bestemmingen, met uitzondering van Canada, namen licht af. 


De laatste drie weken was de export naar alle bestemmingen lager dan vorig jaar. Toch waren de gecumuleerde aankomsten tot vorige week ongeveer vergelijkbaar met die van vorig jaar. Tot week 44 bedroeg de gecumuleerde export naar alle bestemmingen 11.129.601 kilo ten opzichte van 11.241.304 kilo vorig seizoen, een volume dat vrijwel hetzelfde is. In haar laatste persbericht heeft de Argentinean Blueberry Committee laten weten dat de export per zeevracht toegenomen is. De stijging bedraagt 20% ten opzichte van 2016, en 40% ten opzichte van 2015. Volgens voorzitter Federico BayŠ getuigen deze cijfers van de moeite die de sector heeft gestoken in de ontwikkeling van de logistiek. Aangezien de prijzen momenteel lager zijn, zagen exporteurs zich genoodzaakt hun kosten te verlagen. Publicatiedatum: 10-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: