Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Binnenlandse problemen dwingen India tot extra appelimport

Het Indiase importseizoen voor appelen zal naar verwachting beter zijn dan dat van vorig jaar. Uit ramingen blijkt dat veel importeurs hun voorraden hebben vergroot. Hoewel er een overvloedige aanvoer van binnenlandse appelen uit Kasjmier is, wordt de lokale appelsector regelmatig getroffen door verraderlijke weersomstandigheden, zoals hagelstormen. De weerberichten in India zijn over het algemeen weinig betrouwbaar. Deze factoren zijn echter wel gunstig voor de import van buitenlandse appelen. 

Hoewel importeurs geneigd zijn hun volumes te verhogen, kent de importmarkt zo ook haar problemen. De Indiase regering heeft vorig jaar een wet ingevoerd waarin bepaald is dat de import van appelen uitsluitend via één aangewezen haven in India plaats mag vinden. Dit heeft de handel voor appelimporteurs er niet eenvoudiger op gemaakt en de prijzen van importappelen opgedreven. Dankzij protesten en succesvol lobbyen door importeurs is deze maatregel in januari 2017 weer opgeheven. 

Gezien de omvang van India en de culturele en economische verschillen tussen de regio's, is het niet verwonderlijk dat consumenten in het land er verschillende voorkeuren voor appelen op na houden. Sommige Indiërs houden van rode appelen en anderen van roze. Vanwege deze gevarieerde vraag weten leveranciers vanuit de hele wereld de Indiase markt te vinden. Er worden appelen geïmporteerd uit China, de Verenigde Staten, België en andere delen van Europa. Sinds kort heeft ook Japan aangegeven belangstelling te hebben voor de appelexport naar India.
Publicatiedatum: