Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ierland geeft aardappelsector in Kenia flinke duw

De Ierse Minister van Buitenlandse Zaken, Simon Coveney, bezocht vorige week Somalië en Ethiopië. Nu heeft hij een vijfjarenplan gepresenteerd voor de samenwerking tussen Ierland en Kenia wat betreft de agricultuur.

Het wordt de Ierland Kenia Agri-Food Strategie 2017 - 2021 genoemd. De strategie heeft als doel om beter te gaan samenwerken en te investeren in AGF. Hier hebben beide landen profijt van.

De secretaris voor de visserij, Micheni Ntiba, zegt dat de overeenkomst de opbrengst van de handel van AGF tussen Ierland en Kenia zal verhogen met 100 procent. Coveney en Ntiba waren aanwezig bij het ondertekenen van een zakenovereenkomst over aardappelteelt tussen het Ierse IPM Group en Kevian Kenya. De twee bedrijven gaan een technologie ontwikkelen die de opbrengst van de teelt van pootaardappelen zal verhogen.

"De subsidies en overeenkomsten zullen de instituties en het beleid versterken, wat goed is voor de agrarische sector in Kenia. Ook zal het de opbrengst uit de agricultuur en inkomens in Kenia verhogen," zei Ntiba in een nieuwsconferentie.

Agricultuur is erg belangrijk voor de Keniaanse economie. Het zorgt voor bijna 30 procent van het BBP en er werken meer dan 11 miljoen mensen in de sector. 80 procent van de agrarische bedrijven zijn van kleinschalige telers met een laag inkomen, maar dit staat op het punt te veranderen. Kenia exporteert bloemen, fruit, groenten, thee en koffie naar Ierland. De jaarlijkse opbrengst inclusief import en export tussen Kenia en Ierland steeg van 22,4 miljoen euro in 2005 naar 39 miljoen euro in 2014.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018