Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Berrybrothers breidt bessenassortiment uit

Tholen - De rode bessenteelt is voltooid en bij de meeste telers staat alles in de koelcellen. Berrybrothers is tevreden over de kwaliteit. Helaas is er landelijk vorstschade geweest in het voorjaar. Gerco van Zuilen: "In de teelt is het altijd wel wat, geen jaar is hetzelfde. Dat maakt het wel uitdagend."


Gerco en Nijs van Zuilen
 
Oogst
"Het is ons doel om jaarrond rode bessen te leveren. Met onze kwekerij in Portugal kunnen we vroeg rode bessen aanbieden. In Nederland beginnen we eind mei al met het oogsten van de Junifer uit de kas. Deze bessen zetten we vrijwel direct af. In juli en augustus oogsten we Rovada onder regenkappen en deze bewaren we in de ULO cellen. Rovada kunnen we acht maanden bewaren en deze kunnen we dan ook tot april aanbieden. Het is cruciaal om het bewaarproces goed te bewaken om de kwaliteit te garanderen. We hebben momenteel 100 hectare in gebruik voor de teelt van zachtfruit, waarvan de rode bessen het meeste areaal in beslag nemen," vertellen de broers.


 
Verpakken
Naast het oogsten verpakt Berrybrothers alle fruitsoorten klant specifiek. Linssen: "We zijn begonnen met de uitbreiding van ons gebouw. We verwachten aankomende jaren meer fruit te oogsten. Om deze productstroom te verwerken, zijn we genoodzaakt om uit te breiden. Verder wordt er een groot deel gebruikt voor de opslag van fust. Begin juni moet de bouw opgeleverd worden zodat we klaar zijn voor het zomerseizoen."


 
Compleet aanbod
De broers vinden dat zij als bessenspecialist het gehele bessenpakket moeten kunnen aanbieden gedurende het Nederlandse seizoen. Traditioneel wordt het bessenpakket gezien als: rode bessen, blauwe bessen, frambozen en bramen. Om te innoveren in de markt, start Berrybrothers met de aanplant van witte bessen. Deze bessen zijn bijna transparant en hebben een zoete smaak. Ook zitten we in een oriëntatie fase wat betreft zwarte bessen. Dit is echter nog lastig in verband met rassenkeuze. Nijs voegt hier aan toe: Doordat we een compleet assortiment telen en alles zelf verpakken, bieden wij onze klanten continuïteit en mogelijkheden. Daardoor kunnen we met trots zeggen dat we de bessenspecialist zijn."



Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel
+31(0)6 4670 8453
n.vanzuilen@berrybrothers.nl
www.berrybrothers.nl