Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische sancties treffen Letland amper

Ondanks meldingen van enkele Letse mediakanalen dat het door Moskou ingestelde verbod op de import van landbouwproducten en vis uit de Europese Unie, Australiƫ, de Verenigde Staten en andere landen een 'verwoestende' impact heeft gehad op de Letse economie, blijkt uit recente economische gegevens iets heel anders. Het Russische importverbod wordt overigens gezien als reactie op de Westerse sancties na de Russische inval in de Krim in 2014.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Letland verklaarde in 2015 dat de verliezen door het Russische voedselembargo uitkwamen op 70 miljoen euro, oftewel 0,25 procent van het BBP. De dalende export van Letland naar Rusland in 2015 werd gedeeltelijk toegeschreven aan de ernstige recessie in Rusland en de aanzienlijke waardevermindering van de Russische munt.

Letse economen beweren dat de effecten van het Russische embargo in 2016 zijn afgenomen. Bovendien suggereert het Rapport Macro-economische Ontwikkelingen van de Bank van Letland dat de export naar Rusland in 2017 een lichte stijging zou kunnen vertonen ten opzichte van 2016. De Bank van Letland moedigt Letse exporteurs echter aan op zoek te gaan naar andere markten.

Bron: stopfake.org
Publicatiedatum: