Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SATI publiceert eerste oogstraming voor het seizoen 2017-2018

Raming Zuid-Afrikaanse druivenoogst boven vijfjarig gemiddelde

Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen is normaal gestart in Noordelijke Provincie. De vroege teeltgebieden, in Noordelijke Provincie en Oranjerivier hebben geen hinder van de droogte ondervonden en zullen naar verwachting een iets grotere oogst dan vorig seizoen hebben. In Oranjerivier begint het seizoen minimaal één week later dan gebruikelijk. 

De South African Table Grape Industry (SATI) heeft haar eerste oogstraming voor het druivenseizoen 2017-2018 gepubliceerd. De totale oogst wordt tussen de 58,9 en 63 miljoen dozen geraamd en dit is iets boven het vijfjarig gemiddelde (2012-13 - 2016-17) van 57,9 miljoen dozen. 


Klik hier voor een vergroting

Hoewel de Westkaap, dat drie teeltregio's telt, kampt met aanhoudende droogte, zullen de gevolgen op de landelijke raming minder uitgesproken zijn. Deze verwachting kan toegeschreven worden aan het feit dat de teelt in verschillende klimaten plaatsvindt. Daarnaast is het areaal gegroeid en worden er steeds meer nieuwe, productievere rassen geteeld. Bovendien zijn druiventelers steeds beter in staat zich aan de omstandigheden aan te passen. 

In de regio's Olifantsrivier, Bergrivier en Hexrivier zullen de volumes kleiner zijn hoewel ze toch in lijn zijn met het vijfjarig gemiddelde van de afzonderlijke regio's. SATI waarschuwt dat het nog te vroeg is om te bepalen wat de uiteindelijke gevolgen van de droogte en eventuele weersveranderingen in de laatstgenoemde twee regio's zullen zijn. 
 
Willem Bestbier van SATI vertelt dat telers er eerst voor zullen zorgen dat aan alle programma's en contracten voldaan wordt, waarbij de focus zoals altijd de vertrouwde hoge kwaliteit van Zuid-Afrikaanse druiven zal liggen.
 
De oogstramingen worden opgesteld in samenwerking met deskundigen uit de sector die in nauwe contact staan met telers in alle teeltgebieden. Deze werkwijze maakt het voor SATI mogelijk om snel in te spelen op ontwikkelingen en veranderingen tijdens het seizoen. 
Publicatiedatum: