Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
SATI publiceert eerste oogstraming voor het seizoen 2017-2018

Raming Zuid-Afrikaanse druivenoogst boven vijfjarig gemiddelde

Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen is normaal gestart in Noordelijke Provincie. De vroege teeltgebieden, in Noordelijke Provincie en Oranjerivier hebben geen hinder van de droogte ondervonden en zullen naar verwachting een iets grotere oogst dan vorig seizoen hebben. In Oranjerivier begint het seizoen minimaal ťťn week later dan gebruikelijk. 

De South African Table Grape Industry (SATI) heeft haar eerste oogstraming voor het druivenseizoen 2017-2018 gepubliceerd. De totale oogst wordt tussen de 58,9 en 63 miljoen dozen geraamd en dit is iets boven het vijfjarig gemiddelde  (2012-13 - 2016-17) van 57,9 miljoen dozen. 


Klik hier voor een vergroting

Hoewel de Westkaap, dat drie teeltregio's telt, kampt met aanhoudende droogte, zullen de gevolgen op de landelijke raming minder uitgesproken zijn. Deze verwachting kan toegeschreven worden aan het feit dat de teelt in verschillende klimaten plaatsvindt. Daarnaast is het areaal gegroeid en worden er steeds meer nieuwe, productievere rassen geteeld. Bovendien zijn druiventelers steeds beter in staat zich aan de omstandigheden aan te passen. 

In de regio's Olifantsrivier, Bergrivier en Hexrivier zullen de volumes kleiner zijn hoewel ze toch in lijn zijn met het vijfjarig gemiddelde van de afzonderlijke regio's. SATI waarschuwt dat het nog te vroeg is om te bepalen wat de uiteindelijke gevolgen van de droogte en eventuele weersveranderingen in de laatstgenoemde twee regio's zullen zijn. 
 
Willem Bestbier van SATI vertelt dat telers er eerst voor zullen zorgen dat aan alle programma's en contracten voldaan wordt, waarbij de focus zoals altijd de vertrouwde hoge kwaliteit van Zuid-Afrikaanse druiven zal liggen.  
 
De oogstramingen worden opgesteld in samenwerking met deskundigen uit de sector die in nauwe contact staan met telers in alle teeltgebieden. Deze werkwijze maakt het voor SATI mogelijk om snel in te spelen op ontwikkelingen en veranderingen tijdens het seizoen. 

Publicatiedatum: 9-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: