Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jan Vermeiren, Exofi Fresh Market bvba

"Lastige mangomarkt door gat tussen twee seizoenen"

Tholen - Doordat het mangoseizoen momenteel tussen twee seizoenen in zit, zijn het volgens Jan Vermeiren van Exofi Fresh Market drie lastige weken voor de mangomarkt. Toch verwacht hij dat de markt weer snel aan zal trekken. "Het Spaanse mangoseizoen is net afgelopen en de overzeese mango is niet meer voorradig uit BraziliŽ momenteel. De aanvoer is daardoor heel miniem in de variŽteit Kent ", geeft hij aan.

Niet eetklaar
Volgens Jan is het nu afwachten tot de mango's uit Peru ingevlogen kunnen worden richting BelgiŽ. "Deze week waren de mango's uit Peru nog niet eetklaar", gaat hij verder. "Enkel in variŽteiten zoals Keitt en Palmer, die niet geschikt zijn voor de Belgische markt. Volgende week is de Kent mango uit Peru dat waarschijnlijk wel en kan het fruit geÔmporteerd worden. De kwaliteit van de mango is goed, dat weten wij ondertussen na 30 jaar ervaring met Peru wel. Wanneer de mango's niet goed zijn, worden ze niet ingevlogen. Wij zijn in blije verwachting in wat er komen gaat. Tot die tijd moeten de klanten het heel even met andere exotische alternatieven of origines en variŽteiten doen."

Afwachten
Omdat de overzeese markt uit Peru in kent nog niet klaar is, is het volgens Jan nog even wachten tot de nieuwe lading komt. Mango's uit andere landen halen, is volgens hem niet altijd een optie. "Met AustraliŽ doen wij geen handel en de mango's uit Ecuador zijn niet de mango's waar de Belgische consumenten op zitten te wachten", gaat hij verder. "De Belg eet het liefst vezelloze mango's uit bijvoorbeeld Spanje, BraziliŽ of Peru, maar die uit Ecuador zijn dat niet. Die krijg je dan aan de straatstenen niet kwijt. De Belgische consument houdt graag vast aan de producten en origines die hij kent."

Voor meer informatie:
Jan Vermeiren
Exofi Fresh Market BVBA
Werkhuizenkaai 112, mag.25-26
B-100 Brussel
T: +32 2 243.12.49
M: + 32 475 86.09.80
E: info@exofi.be    

Publicatiedatum: 8-11-2017
Auteur: Joost Verdult
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: