Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse White Tudela-artisjokken seizoen vroeg gestart

Het seizoen voor White Tudela-artisjokken is dit jaar twee weken eerder dan normaal van start gegaan. Normaal begint het seizoen pas rond medio november. De vroege start komt voornamelijk door de milde temperaturen die op het Iberisch schiereiland werden waargenomen. Hierdoor is de rijping van veel groentensoorten versneld.



De White Tudela is een typisch Spaanse artisjok. Zo'n vijf à zes jaar geleden werden ook andere rassen in Spanje geïntroduceerd. Een voorbeeld hiervan is de Symphony, die meer resistent is tegen schimmels en andere ziektes.



Het is nog te vroeg om te zeggen over hoe het seizoen zal verlopen. Volgens Pablo Teutsch, manager bij Avocitrus, worden de prijzen voor artisjokken doorgaans bepaald tijdens veilingen. "Deze veilingprijzen zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Over het algemeen zijn de prijzen voor artisjokken echter vrij stabiel en is er normaal geen sprake van crises zoals bij courgettes," zegt Teutsch.



Het in Malaga gevestigde Avocitrus vermarkt artisjokken die afkomstig zijn van de teeltbedrijven van Francisco en Manolo Torres. Deze telers hebben een areaal van 30 hectare, waarmee per week zo'n 10.000 kilo aan artisjokken wordt geoogst. De opbrengst per seizoen komt neer op 290.000 kilo. 

"Tot nu toe werden de artisjokken altijd op de binnenlandse markt geplaatst, omdat daar altijd genoeg vraag was. Als het seizoen dit jaar echter goed gaat, kunnen we misschien het areaal vergroten. Dat geeft ons de mogelijkheid om met export te beginnen," zegt Teutsch.

Voor meer informatie: 
Pablo Teutsch Ovalle
Avocitrus
Tel.: +34 685350345
Publicatiedatum: