Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We maken het hele jaar geschenkmanden met vers fruit en streekproducten"

Tholen - "Vanuit de drukke oogst gaan we gelijk naar de drukke kerstpakketten periode. We maken het hele jaar geschenkmanden met vers fruit en streekproducten. In de kerstpakketten doen we voornamelijk streekproducten en lekkernijen. Het is echt maatwerk, de klant vraagt en wij draaien", zegt de Heus. 

Naast de fruitkwekerij van 12 hectare heeft de Heus ook nog een landwinkel die hij en zijn vrouw volledig zelf runnen. Hierin verkopen zij producten uit de streek en leveren zij ook nog fruitmanden door heel Nederland met hun unieke website betuwsegeschenkmand.nl. Zijn vrouw vertelt dat ze pas voor een evenementenbureau een opdracht hadden voor een meerdaagse conferentie. "Er werd ons gevraagd of we een welkomstpakket voor de gasten wilden maken en voor in de avond een versnapering. Dat soort dingen maak je mee en voor ons is dat echt maatwerk".



Afwisselend
Wim de Heus vervolgt: "Wij doen eigenlijk niets aan marketing, we richten ons voornamelijk op de social media. We hebben het erg druk met het fruitbedrijf, de landwinkel en de geschenkmanden. Nu is het tijd voor de kerstpakketten. In het nieuwe jaar gaan we de bomen snoeien, dan beginnen in maart de bomen alweer uit te lopen en zit je zo weer in het teeltseizoen. Het is erg afwisselend en fijn dat we dit zo aan huis kunnen doen."

Over de prijzen is hij tevreden. "Door de kleine oogst zijn alle prijzen goed en dat zou eigenlijk altijd zo moeten zijn. Het is een bijzonder jaar, eindelijk een keer een 'normaal' jaar. In de fruitteelt zijn de prijzen eigenlijk veel te laag. Dit jaar zijn de prijzen beter en het geeft gelijk energie in de sector. Er worden vanuit de samenleving enorme eisen gesteld wat terecht is en daar moet je als teler wel aan kunnen voldoen."



Landwinkel is een coƶperatie waarbinnen gezamenlijk met andere winkels wordt ingekocht. Als lid van de coƶperatie ben je niet verplicht om alles bij hen af te nemen, vertelt de Heus. "Wij hebben verschillende leveranciers voor de producten uit de winkel, een leverancier voor het verse fruit, verse groenten en de aardappelen". De Heus verkoopt zijn eigen fruit niet direct in de winkel: "Al ons eigen fruit gaat naar de veiling en wordt dan verkoopklaar gemaakt voor ons en andere verkopers. Met de landwinkel kunnen we wel een volledig assortiment aanbieden aan onze klanten."



Voor meer informatie:
Wim de Heus
Landwinkel en Fruitteeltbedrijf de Heus
Retsestraat 7
4011JN Zoelen
0344-682513