Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ingelegde shiitake goed alternatief voor zure haring

De Zweedse paddenstoelenkweker Hällestadsvamp AB heeft met zijn ingelegde shiitake als alternatief voor zure haring de tweede plaats bereikt in de Skane Gastronomiska Award verkiezing 2018 voor innovatieve levensmiddelen. 

"Zure haring is een belangrijk product in Zweden vooral tijdens feestdagen als Midzomer, Kerst en Pasen. De zure shiitake is een goed alternatief voor vegetariërs. We hebben het product eerst tevergeefs met verschillende soorten paddenstoelen getest tot we ontdekten dat shiitake prima resultaten gaf omdat deze paddenstoel dankzij zijn textuur goed verschillende smaken opneemt," legt Mathias Persson van Hällestadsvamp uit. 

De ingelegde paddenstoelen zullen deze Kerst bij geselecteerde verkooppunten verkrijgbaar zijn maar tegen Pasen verwacht het bedrijf het product breed te introduceren in de retail- en foodservicebranche. Mathias laat weten dat hij hoopt het product tegen deze tijd eveneens volledig biologisch op de markt te kunnen brengen. De shiitake zijn al biologisch maar dit geldt nog niet voor alle overige ingrediënten. 

"De zure shiitake is in verschillende smaken en naturel verkrijgbaar, zodat de consument er zijn eigen draai aan kan geven. In Zweden heeft iedere familie haar eigen recept of dit nu met crème fraîche, kaviaar of mosterd is. Op deze manier kan de consument ook zijn eigen versie op basis van paddenstoelen maken," vervolgt Mathias. 

Hällestadvamp AB heeft een uitdagend jaar achter de rug nadat een deel van haar productiefaciliteit begin dit jaar door brand verwoest werd. Alleen het restaurant en de winkel bleven gespaard. 

"We hebben veel geluk gehad dat we vanaf 22 juni, vier maanden na de brand, de productie van onze bruine en witte champignons alweer in een tijdelijke faciliteit hebben kunnen hervatten. De brand heeft wel nieuwe kansen gecreëerd. Onze faciliteiten waren wat ouder en we waren van plan om nieuwe te bouwen maar niet zo snel als nu nodig was. We hebben samengewerkt met Nederlandse champignonkwekers voor de ontwikkeling van onze nieuwe moderne kwekerij. Onze plannen gaan uit van een productietoename van 35% voor bruine en witte champignons en een ruime verdubbeling van die van exotische paddenstoelen."
Voor meer informatie:
Mathias Persson
Hällestadsvamp AB
Tel: +46 768927555
Email: mathias@hallestad.com
www.hallestad.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018