Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gianfranco Balestra leidt nieuw kantoor Jaguar in Peru: Otorongo

"Moeilijke omstandigheden om Peruaanse druivenexport te vergroten"

"Het noordelijke deel van Peru werd eerder dit jaar getroffen door El Niño. Het zuidelijke deel van het land heeft het er beter afgebracht en nauwelijks schade opgelopen. Het hangt af van de manier waarop individuele telers hun tuinbouwpraktijken geregeld hebben en de verliezen die zij hebben geleden. In oktober, bij de start van het seizoen, werden Red Globe druiven uit het noorden geëxporteerd, voornamelijk naar andere landen in Latijns-Amerika. "We zijn onlangs begonnen met de export naar Europa, nadat we gewacht hadden tot de Spaanse en Italiaanse voorraden op waren omdat deze doorgaans tegen lagere prijzen verkocht worden. Vorig seizoen hebben we 35 containers Peruaanse druiven geëxporteerd en we hopen dit volume dit seizoen te overtreffen. Gezien de huidige omstandigheden is het echter moeilijk om de volumes op te voeren en we zullen af moeten wachten hoe de zaken zich ontwikkelen," legt Gianfranco Balestra van het Peruaanse Otorongo uit, het nieuwe kantoor van het bedrijf Jaguar TFC. 

Jaguar is een Nederlandse onderneming met een bedrijfsstrategie om wereldwijd bedrijven in belangrijke producerende landen op te richten, zoals Egypte, Zuid-Afrika en bijvoorbeeld Chili of Peru. "De keuze viel op Peru en binnen een jaar werd besloten om hier ook een kantoor te openen. We werken met leveranciers in Peru en Chili. Het doel is om het leveranciersbestand in beide landen te vergroten. We richten ons momenteel voornamelijk op druiven, citrus, onder andere verschillende mandarijnenrassen, en andere belangrijke categorieën zoals blauwe bessen, avocado's en gember."
 


Balestra legt uit dat het hebben van een kantoor in Peru Jaguar de nodige voordelen biedt. "Het is goed om lokaal aanwezig te zijn en dichter bij de leveranciers te staan, zodat men zicht heeft op de productie en op tijd in kan kopen. Een ander voordeel is de mogelijkheid om rechtstreeks van onze cliënten naar onze kantoren in Nederland en China te exporteren., aangezien Jaguar in Sjanghai een ander handelskantoor heeft, Leopard Fruit Trading. Daarnaast biedt het ook administratieve voordelen."


 
Otorongo werkt in Peru samen met vijftien leveranciers. "Het is de bedoeling om dit aantal te verhogen. Bovendien willen we producten in buurlanden inkopen. In plaats van hen als concurrenten te zien, beschouwen we ze als een aanvulling op onze aanvoer. Dit is echter een zaak voor de toekomst. De ontwikkelingen op de druivenmarkt van de laatste jaren laten een verschuiving van rassen met pitten naar pitloze rassen zien. Bovendien is Peru als exportmarkt gegroeid. Het land behoort tot 's werelds grootste druiven-, blauwe bessen- en avocado-exporteurs en ik denk dat dit alleen maar sterker zal worden."

 
 
Voor meer informatie: 
Gianfranco Balestra
Otorongo
Peru
T: +51 957022131
E: gianfranco.balestra@otorongoft.pe

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018