Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Argentijnse blauwe bessenexport per container 40% gestegen

Telers van de Argentijnse Blauwe bessencommissie (ABC) meldden onlangs dat dit jaar 20% meer blauwe bessen werden geëxporteerd per schip vergeleken met 2016 en 40% meer vergeleken met 2015.

"Deze hogere cijfers laten zien hoe hard we hebben gewerkt in de logistiek om beter te kunnen concurreren in een steeds veranderende markt met lagere prijzen, waardoor we moesten bezuinigen," zei Federico Bayá, directeur van ABC.


 
Volgens cijfers van de sector werd in week 43 (23 tot 29 oktober) het meest geleverd per schip. De export van die week bedroeg bijna 30% van de totale export (710 ton van de 2.500).

In oktober bedroeg de export van blauwe bessen per schip 1.400 ton. Dat is 3 keer zoveel als in 2016 toen het 400 ton bedroeg. "Als we deze cijfers geëxporteerd per schip," volgens Bayá.

ABC benadrukte ook dat de stijging van leveringen per schip belangrijker begon te worden dan leveringen per vliegtuig. Deze zullen naar verwachting dalen van 87% naar 80% in het seizoen 2017-2018. De export per schip nam toe naar alle bestemmingen vergeleken met vorig jaar: 57% meer naar de VS en Canada, 23% meer naar het Verenigd Koninkrijk en 20% meer naar het vasteland van Europa.
 
"Het voordeel van exporteren per schip is dat we het vooruit kunnen plannen, zodat we zeker weten dat het fruit op tijd aankomt en van net zo'n goede kwaliteit is als bij de export per vliegtuig," zei Federico Bayá, directeur van ABC.
 
Voor meer informatie: argblueberry.com 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018