Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzaam en gezond

Pili noten: een nieuw product in een notendop

De hazelnoot, pinda, walnoot, we kennen ze allemaal. Maar binnenkort komt er een nieuwe noot bij: de pili noot. Het product wordt in Italië gelanceerd door een beperkt aantal bedrijven. Het product is afkomstig uit de Filipijnen, en naast de speciale voedingskenmerken waarmee het zich onderscheidt, worden alle kenmerken van een eerlijke, solide productie in acht genomen.

We hebben het geproefd en het is een product met een aangename, delicate smaak die minder intens is dan die van een noot en die wat weg heeft van een amandel. Het is een vrij zoute snack die samen met andere notensoorten kan worden gegeten of als vervanging daarvan.



"We behoren tot een selecte groep bedrijven die in dit nieuwe product gelooft," legt Aurelio Manuzzi van Manuzzi B.V. uit. "Naast de smaak en de voedingswaarden, werden we ook gegrepen door de solidariteit jegens de mensen met betrekking tot het milieu. Voor de duidelijkheid: deze noten zijn gecertificeerd door de Philippinès Association, ze komen uit eerlijke en solide handel, ze worden lokaal verbouwd en ze zijn op alle gebieden ecologisch duurzaam. Zelfs de zakjes waarin ze worden verpakt zijn biologisch afbreekbaar, inclusief de inkt."



Eén van de eigenschappen van deze noot is de manier van openen, dat bijna als een spel kan worden beschouwd. Het eetbare gedeelte heeft een houtachtig, vaak dik omhulsel dat op drie punten is ingesneden. In elk pakketje zit een kleine stalen hendel (gemaakt van hergebruikt staal) die nodig is om de noot te openen. Hetzelfde afvalhout is een uitstekend brandhout voor de kachel, open haard of barbecue.



"Honderd gram gedopte noten bevat 8,1 gram vezels, 13 gram eiwit, 31,7 miligram vitamine E," legt kwaliteitsmedewerker Marilena Mariotti uit.



"Het is één van de beste bronnen van vitamine E en een inname van 10 pili noten per dag staat gelijk aan de minimale dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine. Maar de pili noten zijn ook een bron van fosfor (79% van de aanbevolen dagelijkse dosis), magnesium (65%) en mangaan (200%)."



Als de noten eenmaal met het stalen hendeltje zijn geopend, hebben ze meestal een bruinachtig vliesje dat niet bitter smaakt. Het advies is om dit niet te verwijderen voor consumptie, omdat dit vezels en voedingsstoffen bevat.

Contact:
Manuzzi Srl
Via Vilfredo Pareto 175
47521 Cesena (FC) - Italië
Tel.: (+39) 0547/53307
Email: info@manuzzisrl.it
Web: www.manuzzisrl.it
Publicatiedatum: