Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Colombiaanse avocado's naar VS in 4 jaar verdubbeld

De eerste lading Colombiaanse Hass-avocado's is onderweg naar de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is de consumptie van de avocado, en specifiek de avocado van het type Hass, sinds 2005 verdubbeld. Ook de opbrengst is volgens de Colombiaans- Amerikaanse Handelskamer (AmCham) tussen 2012 en 2016 verdubbeld van ongeveer €790 miljoen naar €1.723 miljoen. Met andere woorden, een buitenkans voor de Colombiaanse avocado-export.

Deze grote groei in de avocadomarkt is volgens Maria Claudia Lacouture, uitvoerend directeur van AmCham, te verklaren door drie zaken: de groei van de Latijns-Amerikaanse bevolking in de Verenigde Staten, voor wie de avocado een veelgebruikt product is, het past in de trend van steeds meer gezond eten én een goede reclamecampagne.

De Hass-avocado is geliefd om zijn perfecte formaat, het vetgehalte, de smaak en zijn voedingswaarde. In Colombia wordt hij jaarrond geteeld, maar het hoogseizoen is tussen oktober en maart. Door al deze voordelen krijgt deze avocado vaak de voorkeur op de internationale markt. AmCham: 'Door de verkregen toegang tot de markt van de VS kan Colombia zijn export verdubbelen. Een bijkomend voordeel is de geringe afstand tussen de twee landen. Dit vergemakkelijkt het exportproces.'

Colombia behoort tot de grootste producenten van avocado's en exporteert dit product steeds meer op grote schaal. Tussen 2011 en 2016 is de export gestegen van €147.885 naar €30,2 miljoen. Tussen januari en juni 2017 werd er 13.556 ton avocado's voor €21,8 miljoen geëxporteerd.

Bron: portafolio.co

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018