Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse avocado's naar VS in 4 jaar verdubbeld

De eerste lading Colombiaanse Hass-avocado's is onderweg naar de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is de consumptie van de avocado, en specifiek de avocado van het type Hass, sinds 2005 verdubbeld. Ook de opbrengst is volgens de Colombiaans- Amerikaanse Handelskamer (AmCham) tussen 2012 en 2016 verdubbeld van ongeveer €790 miljoen naar €1.723 miljoen. Met andere woorden, een buitenkans voor de Colombiaanse avocado-export.

Deze grote groei in de avocadomarkt is volgens Maria Claudia Lacouture, uitvoerend directeur van AmCham, te verklaren door drie zaken: de groei van de Latijns-Amerikaanse bevolking in de Verenigde Staten, voor wie de avocado een veelgebruikt product is, het past in de trend van steeds meer gezond eten én een goede reclamecampagne.

De Hass-avocado is geliefd om zijn perfecte formaat, het vetgehalte, de smaak en zijn voedingswaarde. In Colombia wordt hij jaarrond geteeld, maar het hoogseizoen is tussen oktober en maart. Door al deze voordelen krijgt deze avocado vaak de voorkeur op de internationale markt. AmCham: 'Door de verkregen toegang tot de markt van de VS kan Colombia zijn export verdubbelen. Een bijkomend voordeel is de geringe afstand tussen de twee landen. Dit vergemakkelijkt het exportproces.'

Colombia behoort tot de grootste producenten van avocado's en exporteert dit product steeds meer op grote schaal. Tussen 2011 en 2016 is de export gestegen van €147.885 naar €30,2 miljoen. Tussen januari en juni 2017 werd er 13.556 ton avocado's voor €21,8 miljoen geëxporteerd.

Bron: portafolio.co
Publicatiedatum: