Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Coop Danmark opent geautomatiseerde supermarkt

Morrisons breidt thuisbezorging uit

Spar International opent eerste winkels in Pakistan
Spar International is een nieuw partnerschap aangegaan met Burque Group om vestigingen te openen in Pakistan. De eerste winkels worden geopend in de stad Karachi. Na verloop van tijd zal Spar zowel buurtwinkels als supermarkten verspreid over heel Pakistan in bedrijf laten gaan. (retailtimes.co.uk)

Coop Danmark opent geautomatiseerde supermarkt
Coop Danmark is van plan om in het eerste kwartaal van 2018 in Denemarken een supermarkt te openen, die geheel geautomatiseerd is en geen gebruik maakt van winkelpersoneel. Het concept van de nieuwe supermarkt heet Beep & Pay en wordt toegepast in een vestiging van de buurtwinkelketen Dagli'Brugsen in Sengeløse. Consumenten gebruiken hun mobiel om bij binnenkomst in te checken in het systeem. Vervolgens kunnen ze zelf de producten inscannen die ze willen kopen en hiervoor betalen van de Beep & Pay app. De winkel wordt in de gaten gehouden door middel van camera's. Verder zijn er alleen stafleden aanwezig om de versproducten dagelijks aan te vullen. (esmmagazine.com)

VK: Morrisons breidt thuisbezorging uit

Morrisons breidt zijn thuisbezorgdienst in het noordoosten van Engeland uit. Consumenten kunnen nu boodschappen bestellen bij bestaande vestigingen. Hierdoor wordt er breder gebruik gemaakt van de IT-technologie die Morrisons via samenwerking met Ocado verkregen heeft. Door de samenwerking kan er nu via internet worden besteld in regio's waar Ocado geen distributiecentrum heeft, maar waar wel Morrisons-vestigingen aanwezig zijn. (http://internetretailing.net)

Amazon stopt met Fresh
Amazon.com Inc stopt in bepaalde regio's met zijn thuisbezorgdienst Fresh. Fresh blijft echter beschikbaar in een aantal steden in de wereld, zoals Los Angeles en Tokyo. Bij de locaties waar Amazon Fresh zich terugtrekt, is de dienst per 30 november niet meer beschikbaar. Amazon Fresh ging meer dan tien jaar geleden van start, maar heeft nooit echt impact gehad op de Amerikaanse supermarktsector. (Reuters)

VS: Weis heeft meer omzet in derde kwartaal
Weis Markets had in zijn derde kwartaal een omzetgroei van 15%. De vergelijkende winkelomzet nam toe met 1,5%. De winst nam echter af met 58,1%, omdat de extra omzet werd verkregen door agressieve kortingsacties. Ook hadden de winstmarges van het in Philadelphia gevestigde bedrijf te maken met prijsdeflatie en issues met inventarismanagement in een aantal nieuw verkregen vestigingen. (groceryheadquarters.com)

VS: H-E-B experimenteert met thuisbezorgmodel
H-E-B experimenteert met een hybride thuisbezorgdienst. Het model van de thuisbezorgdienst gaat ervan uit dat winkelmedewerkers van H-E-B de bestellingen van consumenten bij elkaar zoeken, terwijl bestaande bezorgdiensten als Instacart, Shipt en Lash deze bij de consument afleveren. Het nieuwe model wordt getest bij 100 vestigingen van de Texaanse supermarktketen, in onder andere de steden San Antonio, Houston en Corpus Christi. (fooddive.com)

VS: Publix heeft meer omzet in derde kwartaal
Publix sluit zijn derde kwartaal van dit jaar af met een toegenomen omzet. De reden hiervoor is voor een deel de impact van de orkaan Irma, die in de herfst toesloeg in de thuismarkt van het in Florida gevestigde bedrijf. Jaar op jaar nam de omzet met 6,2% toe van $8 miljard tot $8,5 miljard (van €6,9 miljard tot €7,3 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg in dezelfde periode met 4,3%. (delimarketnews.com)

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018