Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ecuador: Politie vindt ton cocaïne in bananenplantages

De politie van Ecuador en het National Anti-narcotics Directorate hebben in samenwerking met de Counter-Narcotics Intelligence Unit with European Coordination (UIACE) in de nacht van 1 november een inval gedaan waarbij ze drie verdachten arresteerden en een ton cocaïne in beslag namen. Met deze inval werd een organisatie ontmanteld die zich bezighield met de handel in verdovende middelen. Na enkele maanden van onderzoek had de politie vastgesteld dat hoofdverdachte B.J. een criminele groep had opgezet die zich, samen met zijn eigen familie, toelegde op de handel, opslag en verzending van drugs naar Europese landen.

De drugs van deze organisatie werden verborgen op kwekerijen in speciaal daarvoor geselecteerde, weinig toegankelijke gebieden. De organisatie gebruikte twee kwekerijen in de regio Naranjal. Daar vonden de autoriteiten verscheidene jute zakken met in totaal 998 pakketten cocaïne in bananenplantages.

De autoriteiten vonden ter plekke ook verschillende dozen van het merk Banana Premium en plastic zakken. Er wordt verondersteld dat de cocaïne tussen het fruit zou worden verstopt en zo in legale vrachtcontainers zou worden getransporteerd.

Er waren invallen bij verschillende bedrijven in Naranjal. De autoriteiten namen meerdere voertuigen in beslag die werden gebruikt door de leden van de criminele organisatie.

Bron: ecuavisa.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018