Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Oekraïne produceert unieke zwarte knoflook
Het Oekraïense Mr. Garlic is gestart met de productie van gefermenteerde, zwarte knoflook. Het bedrijf gebruikt hiervoor uitsluitend binnenlandse grondstoffen en heeft een productiecapaciteit van 200 kilo per maand. Zwarte knoflook wordt op traditionele Aziatische wijze geproduceerd door middel van natuurlijke fermentatie onder hoge temperaturen en een specifieke luchtvochtigheidsgraad zonder toevoeging van kleurstoffen of chemicaliën. De knoflook kleurt zwart door de suikers en aminozuren die vrijkomen tijdens dit proces.
Daria Mirzahmetova van Mr. Garlic vertelt dat het bedrijf zijn zwarte knoflook zowel aan restaurants als op bestelling levert. In de toekomst hoopt de producent het product ook aan retailketens te kunnen leveren en te exporteren.
Zwarte gefermenteerde knoflook heeft een kruidig, zoet aroma. Het product is hypo-allergeen en heeft een gunstige werking op de spijsvertering, bloedsomloop en het hart. Na het fermentatieproces is het gehalte aan antioxidanten en fructose in het product veel hoger dan bij gewone knoflook.