Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder aanvoer uit Californië en Italië

"Hogere kiwiprijzen door minder aanvoer"

Uit de meest recente marktrapporten blijkt dat de export van kiwi's uit Chili nagenoeg voorbij is, waardoor Californische biologische kiwi's de ruimte op de markt krijgen. Telers uit het Noorden van Californië leveren fruit aan Earthbound Organic Farm zodat er meer biologische kiwi's onder het Earthbound merk op de markt komen. De productie is iets lager maar zal verbeteren. "De volumes liggen nu iets onder de ramingen," legt Jared Martinez van Earthbound Organic Farm uit. "We verwachten echter dat de volumes groeien en het hele seizoen stabiel zullen blijven."



Hoge prijzen
Californië en Italië blijven de belangrijkste leveranciers. Er wordt wel rekening mee gehouden dat het aanbod van zowel conventionele als biologische kiwi's niet dekkend voor de vraag zal zijn, wat zal resulteren in hogere prijzen. Martinez merkt op dat de sterkere vraag gedurende het eerste deel van het seizoen aan zal houden vanwege de kleinere beschikbaarheid van Italiaanse en Californische kiwi's. 

De vraag zal nog versterkt worden door de zeer goede kwaliteit van het fruit. Martinez verwacht dat de kwaliteit van het fruit in bewaring het hele seizoen goed zal blijven. "De kwaliteit is veel beter dan voorgaande seizoenen." Een groot deel van de kiwi-oogst bestaat uit maten die kleiner zijn dan gebruikelijk en dat is ideaal voor zakverpakkingen," aldus Martinez. 



De 'enige' uitdaging dit jaar is het structurele tekort aan arbeidskrachten. Martinez denkt dat de levendige vraag nog wel een aantal maanden aan zal houden.

Voor meer informatie:
Jared Martinez
Earthbound Organic Farm
Ph: (831) 625-6219
Publicatiedatum: