Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oekra´ne importeert 13 keer zoveel watermeloenen

De kleinere oogst en de hogere prijzen hebben ervoor gezorgd dat Oekra´ne meer meloenen en watermeloenen importeert uit andere landen. De import is zelfs nog nooit zo hoog geweest in 25 jaar. Dit meldde APK-Inform: Groenten en Fruit.

Gedurende de eerste 9 maanden van 2017 kocht Oekra´ne 650 ton meloenen in het buitenland. Dat is 3,5 keer zoveel als in diezelfde periode vorig jaar. De import van watermeloenen was 13 keer zo groot. Oekra´ne importeerde dit jaar 958 ton. Vorig jaar was dat maar 74 ton.

Volgens analisten van APK-Inform is deze grote toename het gevolg van de afname van de meloenteelt in Oekra´ne. Dit komt door de ongebruikelijke hitte tijdens de tweede helft van de zomer. De stijging van de import is ook het gevolg van de abnormaal hoge prijzen die Oekra´ense telers vragen voor hun meloenen. Meloenen zijn sinds het begin van augustus in behoorlijk snel tempo duurder geworden. Daardoor waren de prijzen aan het eind van de zomer hoger dan ooit tevoren. Oekra´ense telers verkopen watermeloenen die 6,3 keer zo duur zijn dan vorig jaar.

Bron: fruit-inform.com

Publicatiedatum: 8-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: