Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Oekraïne importeert 13 keer zoveel watermeloenen

De kleinere oogst en de hogere prijzen hebben ervoor gezorgd dat Oekraïne meer meloenen en watermeloenen importeert uit andere landen. De import is zelfs nog nooit zo hoog geweest in 25 jaar. Dit meldde APK-Inform: Groenten en Fruit.

Gedurende de eerste 9 maanden van 2017 kocht Oekraïne 650 ton meloenen in het buitenland. Dat is 3,5 keer zoveel als in diezelfde periode vorig jaar. De import van watermeloenen was 13 keer zo groot. Oekraïne importeerde dit jaar 958 ton. Vorig jaar was dat maar 74 ton.

Volgens analisten van APK-Inform is deze grote toename het gevolg van de afname van de meloenteelt in Oekraïne. Dit komt door de ongebruikelijke hitte tijdens de tweede helft van de zomer. De stijging van de import is ook het gevolg van de abnormaal hoge prijzen die Oekraïense telers vragen voor hun meloenen. Meloenen zijn sinds het begin van augustus in behoorlijk snel tempo duurder geworden. Daardoor waren de prijzen aan het eind van de zomer hoger dan ooit tevoren. Oekraïense telers verkopen watermeloenen die 6,3 keer zo duur zijn dan vorig jaar.

Bron: fruit-inform.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018