Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Peter Serafin, Lunys

Slowaakse importeurs wisselen van leveranciers door veranderende markt

De laatste jaren is de vraag naar verse AGF in Slowakije veranderd. "De voorkeuren voor groenten en fruit zijn anders geworden," laat Peter Serafin van Lunys weten, ťťn van de grootste AGF-importeurs van Slowakije en marktleider binnen de horecasector. 

"We importeren uit landen zoals Nederland, Spanje, Turkije, ItaliŽ, Polen en Oostenrijk. De vraag naar AGF is sterk en stabiel in Slowakije maar de behoeften zijn veranderd. Door de opkomst van het internet en de economische stabiliteit hebben consumenten vandaag de dag meer kennis over wat zij consumeren en kunnen zij ook meer geld besteden aan kwaliteitsproducten en speciale fruitsoorten, zoals mango en ananas die per luchtvracht geÔmporteerd worden en eetrijpe Hass-avocado's. Dit is met name in Bratislava en omstreken het geval."

Lunys verzorgt de import, distributie en het verpakken van diverse verse groenten- en fruitsoorten in Slowakije. Voorheen had het bedrijf vooral te maken met komkommer-, tomaten-, citrus-, bananen- en appeltelers omdat dit de meest gangbare categorieŽn in het land waren. De laatste jaren is de vraag naar exotische AGF, zoals mango's en avocado's, sterk gegroeid en de importeur heeft deze producten aan zijn aanbod toegevoegd. 


 
Slowakije koopt zijn verse AGF bij leveranciers in heel Europa in maar de belangrijkste partners van het land blijven de traditionele exportlanden zoals Spanje, ItaliŽ, Nederland en buurlanden. Om aan de veranderende voorkeuren tegemoet te kunnen komen en trendsetter binnen de sector te blijven, is het belangrijk om naar leveranciers in nieuwe landen op zoek te gaan. "We kijken uit naar nieuwe zakenpartners. Op dit moment halen we onze contacten in Griekenland en Turkije aan, mede vanwege het handelstekort tussen onze landen. We bekijken de mogelijkheden voor het importeren van citrus, komkommers, tomaten en paprika's omdat we denken dat de import van deze producten interessant is. Ons bedrijf heeft nog geen sterke, betrouwbare partner in Griekenland gevonden," merkt Serafin tot slot op. 

Voor meer informatie:
Peter SerafŪn
LUNYS S.R.O.
Tel.: +421 918 727 750
Email: serafin@lunys.sk
www.lunys.sk

Publicatiedatum: 6-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: