Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kleinschalig zijn is de kracht"

Tholen - Vijfentwintig jaar geleden werd er al gezegd dat grootschalig de toekomst is. Teler Laurence Goud gelooft nog steeds dat kleinschalig juist de kracht is. Met zijn areaal van 6,5 hectare peren en 3,5 hectare aardbeien, frambozen, bramen en rode bessen vindt hij zijn bedrijf eigenlijk al te groot, vertelt hij.


De familie Goud

Kleinschalig
De teler vertelt dat hij door zijn kleinschaligheid goede contacten heeft opgebouwd waardoor hij de helft van zijn oogst zelf afzet. "Een deel verkoop ik aan huis direct aan de consument, het andere deel gaat naar groenteboeren, tankstations en andere aan huis verkopende telers die niet het gehele assortiment kunnen aanbieden. De andere helft van zijn oogst en dan voornamelijk de peren gaan direct naar de veiling. "Onze kracht is het spreiden van de teelt. Hierdoor kunnen wij langer vers fruit verkopen en altijd een goede kwaliteit leveren. Aardbeien, frambozen, kersen en bramen kunnen we de hele zomer aan onze klanten aanbieden. Ondanks onze kleinschaligheid telen we ruim 40.000 bakjes bessen en ruim 20.000 bakjes bramen per seizoen."


Een van de verkooppunten bij een tankstation.

Tunnels
"In de winter is het niet zo druk en hebben we tijd om ons voor te bereiden op het voorjaar", zegt Laurence. "Wij zijn in de winter vooral bezig met het bouwen van tunnels of het renoveren ervan. Onze locatie pal aan de Westerschelde en de tunnels hebben als voordeel dat het wat warmer is dan in het binnenland. Onze oogst is daardoor vaak wat eerder dan de reguliere vollegrondstelers. We kunnen hierdoor een hogere prijs krijgen voor ons product. Dit verschil kan erg groot zijn van €0,60 per bakje naar €2,50 per bakje. Hiermee kunnen wij ons onderscheiden van de rest," sluit Goud af.


Het afbreken van een verouderde tunnel.

Voor meer informatie:
Laurence Goud
Zeeuws Goud
Weelweg 10D
4414 AW, Waarde
T: 0113 - 50 26 60
M: 06 - 12 09 17 73