Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Stijgende handel in certificaat van aandeel HZPC

De koers van het certificaat van aandeel HZPC Holding is na de halfjaarlijkse beursdag november 2017 vastgesteld op 182,20 euro (gedaan, bieden). Dat betekent dat het certificaat HZPC  een waardestijging heeft van 10 procent en dat de beurswaarde van HZPC verder stijgt naar een nieuwe bedrag van 142,8 miljoen euro. De certificaatkoers is sinds mei 2010 vijftien maal met de maximale tien procent gestegen en ťťnmaal met ruim negen procent, laat het bedrijf weten

Op de afgelopen beursdag zijn 11.000 certificaten verhandeld, wat 1,5 procent is van het totale aantal van 783.725 uitstaande certificaten. Dat aantal is het dubbele aantal van wat de afgelopen twee jaar, tijdens de vorige vier beursdagen gebruikelijk was. HZPCīs CEO Gerard Backx: "De herhaaldelijke maximale stijging naar weer een hoogterecord, laat zien dat onze investeerders hun vertrouwen behouden in HZPC en in onze bedrijfsstrategie. Opvallend is de verdubbeling van de handel in certificaten ten opzichte van de voorgaande jaren, wat wil zeggen dat de markt meer in beweging is. Hierdoor lijken vraag en aanbod dichter bij elkaar te komen."


Een overzicht van de cijfers van HZPC.

Prijsvorming
HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in mei en november, een certificaat-handelsdag voor de aangesloten kwekers en pootgoedtelers, en voor HZPC-medewerkers in de landen waar HZPC actief is. De beursdag wordt door een bank begeleid en verloopt via een online platform voor de aan- en verkoop van certificaten. De waarde van het 'Certificaat van Aandeel HZPC' wordt bepaald door vraag en aanbod. De prijs kan per beursdag maximaal tien procent stijgen of dalen. De eerste certificaten werden in het boekjaar 1999/2000 verhandeld tegen een prijs van 24 euro. De eerstvolgende beursdag vindt plaats op 11 mei 2018.

Rendement en pootgoedprijs
HZPC combineert zijn streven naar een goed certificaat-rendement (uit koersverloop en dividenduitkering) met het uitbetalen van een concurrerende prijs aan de HZPC-pootgoedtelers in de landen waar HZPC actief is. Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd. Het dividend over 2017/18 wordt in de aandeelhoudersvergadering van oktober 2018 vastgesteld.

Publicatiedatum: 3-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: