Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: record kakioogst

"Fuping is verantwoordelijk voor 70% van de totale kakiteelt in China. Daarmee is Fuping het voornaamste teeltgebied voor kaki's. Alle kakitelers zijn nu bezig met de oogst en het ophangen van het fruit om te drogen. De oogst in Fuping begint doorgaans aan het einde van oktober. Ze komen dan in december op de markt, waar ze een maand lang worden verkocht," zegt mevrouw Hu van Shaanxi New Farmer E-Commerce Co., Ltd.


Het plukken van kaki's in Fuping


Het ophangen van kaki's om te drogen


Stafleden hangen kaki's op om te drogen

"De hoge temperaturen en het droge weer van juli en augustus in combinatie met de lage temperaturen en de zware neerslag van september en oktober hebben geleid tot een grote daling in opbrengst. Ook is het voor de planten geen jaar waarin er veel fruit wordt geproduceerd. In vergelijking met vorig jaar is hierdoor de opbrengst afgenomen met ongeveer 50%. Door het afgenomen aanbod zal de prijs stijgen, maar er zijn nog meer redenen voor verdere prijsstijgingen. De kosten voor arbeidskrachten, logistiek en verpakking zijn in de afgelopen jaren toegenomen. Dit geldt met name voor de verpakking, waarvan de kosten jaar op jaar toe zijn genomen met ongeveer 70%."


Opgehangen kaki's uit Fuping


Fuping-kaki's



"Kaki's worden in heel China geteeld. Door het verschil in rassen, weersomstandigheden en teeltmethodes zijn er grote verschillen in smaak te zien. Het Chinese ministerie van landbouw heeft Fuping gedoopt tot het "Chinese thuis van de kaki". Er is hier een areaal van 10.000 hectare waarop per jaar 40 miljoen kilo aan verse kaki's worden geteeld. Ook heeft de regio een opbrengst van 8 miljoen gedroogde kaki's. Het gehele proces voor gedroogde kaki's komt neer op plukken, schillen, persen, hangen, invriezen, sorteren en verpakken en duurt ongeveer twee maanden."




Het team van Shaanxi New Farmer E-Commerce Co., Ltd.

"Dankzij de unieke geografische ligging en de speciale verwerkingstechnologie zijn de kaki's van Fuping van uitstekende kwaliteit. Ze hebben een zoete smaak en zijn niet te zacht. We vermarkten ze voornamelijk via online platforms met ons eigen merk "Gu Shi". Zo komen ze bij supermarkten over heel China terecht."

Mvr. Hu
Shaanxi New Farmer E-Commerce Co., Ltd.
Phone: +86 1808 6638 727
WeChat: LING18086638727

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018